GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els actes del programa de Sant Pere de Reus d'avui, dijous 28 de juny

Els actes comencen a les 10.00 hores el Toc de Fetsa i la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l'Aliga i les revtelles tancaran la jornada d'avui
Els elements del seguici festiu donen la benvinguda a Sant Pere | Laia Solanellas

 

Arriba un dels dies més forts de la Festa Major de Sant Pere de Reus, l'anada de Completes i la Vigília del dia de Sant Pere. Avui és quan totes les entitats surten en cercavila pels carrers de la ciutat. Abans però els vermuts de la casa Rull acolliran l'espectacle final i més gran amb la Banda de la Festa Major. A la tarda comença la cercavila de tots els elements i amb el pilar caminant dels Xiquets de Reus i la tronada. La nit acabarà amb les revetlles a diversos punts de la ciutat.

 

 

 

Els actes d'avui, divendres 28 de juny, de la Festa major de Sant Pere de Reus

9.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia.

9.00 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida de la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l’Àligaper recórrer els carrers i places de la ciutat.

De 10.00 a 12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai plaça de la Llibertat), CASAL TASTALAFESTA! Tallers per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d’activitats i tallers per als més menuts de la família. Infants de 4 a 10 anys. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.

D’11.00 a 13.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família el Gaudí Centre!, visita familiar al Gaudí Centre. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 5 € per a adults i nens.

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat.

 

La Banda de la Festa Major posa les notes musicals al darrer vermut | Jordi Olària

 

 

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb la Banda de la Festa Major. Versions de les peces musicals del nostre seguici portades a l’escenari amb una orquestra de músics locals i una posada en escena original i despreocupada. Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie.

17.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa.

17.00 h, des de l’AJUNTAMENT, cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga.

De 18.00 a 24.00 h, a la PLAÇA DEL BALUARD, Festa Major Sense Cotxets.

 

La Vigília de Sant Pere a Reus amb l'anada a Completes | Laia Solanellas

 

18.00 h, des del JARDÍ DE LA CASA RULL, cercavila i parlaments del Ball de Gitanes i del Ball de Pastorets. Representació dels parlaments satírics sobre temes actuals, culturals i de la ciutat amb les danses dels respectius balls. A les 18.00 h, balls amb parlaments al Jardí de la Casa Rull, cercavila pel carrer de Sant Joan fins a la plaça de Prim (balls amb parlaments), cercavila pels carrers del Vidre, de Donotea i d’Aleus fins a la plaça de la Farinera. A la mateixa hora, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Lleó.

18.15 h, a la PLAÇA DE DAVID CONSTANTÍ, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vellls.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, ronda de balls amb parlaments a càrrec dels balls de Dames i Vells, de Gitanes i de Pastorets.

19.45 h, al CARRER DEL VIDRE, representació del Ball parlat satíric de Dames i Vellls.

 

El ball curt solemne de l'Aliga a la vigília de Sant Pere a Reus | Antonio

 

20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga, ens oferiran els seus balls, danses i castells.

20.15 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de l’anada a Completes del Seguici Festiu. Simultàniament, des del CAMPANAR, Toc General de Festa.

20.45 h, a la PORTA DE L’AJUNTAMENT, ball solemne curt de l’Àliga com a salutació a les autoritats.

21.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, anada a Completes de la Corporació Municipal. Hi són convidats els alcaldes i el president del Consell Comarcal del Baix Camp, precedits per la Bandera de la Ciutat, els macers i els guardadors de la Tronada, amb l’acompanyament musical de la Banda Simfònica de Reus.

21.15 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici de Completes. Obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda du- rant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna, les guarden el pri- or, l’alcalde i un dels preveres de l’Arxiprestat. Antigament, era custodiada pel síndic de la Comunitat de Preveres. Du - rant la celebració es podran escoltar els “Goigs de Sant Pere”, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral.

 

Un dels moments més especials és el pilar caminant dels Xiquets de Reus | Laia Solanellas

 

 

Tot seguit, Toc General de Festa, tornada del seguici i tradicional pilar caminant de la colla castellera dels Xiquets de Reus, des de la prioral fins a la porta de l’Ajuntament. La festa continuarà amb les ballades dels Gegants i del bestiari.

Quan finalitzin les ballades, encesa de la TRONADA. A continuació, castell de focs plantat al mig de la plaça, que recupera la forma dels espectacles pirotècnics del passat, més artesanals i de proximitat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i altres artificis. Un singular espectacle que tindrà acompanyament musical en viu per retrobar un costum antic propi de les festes i solemnitats més importants.

Un cop acabada l’anada a Completes, sopar popular, ofert conjuntament pel Casal Despertaferro i els Xiquets de Reus, al carrer de Rosich i al carrer de Martí Napolità. Preu: anticipat 8 €, mateix dia 10 €, infantil 5 €.

 

 

Obertura de l’arca de l’altar major amb el bust de Sant Pere | Laia Solanellas

 

 

24.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, gran revetlla de Sant Pere amb l’Orquestra Metropol.

24.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb la Ghetto Orchestra i Albercocks.

24.00 h, a LA PALMA, 28a Nit de Marxa.

24.00 h, al PASSEIG DE MATA, revetlla Go Fabri Open Air Festival Sant Pere 2019. Gaudeix de la millor festa a l’aire lliure amb l’equip de La Fàbrica i els seus DJ Samuel Löbz, Máximo Valentino, Sr. Marshall i un convidat molt especial. Organitza: La Fàbrica i Bella Itàlia da Gino.