GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQU脥 i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Not铆cies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els actes del programa de Sant Pere de Reus d'avui, dilluns 24 de juny

Els actes m茅s destacats de la jornada d'avui, dilluns 24 de juny, s贸n el Preg贸, la primera Tronada i la Cercavila del Masclet
Imatge de la primera Tronada de Sant Pere 2018  | Laia
 

 

Tots els actes de la Festa Major de Sant Pere de Reus d'avui, dilluns 24 de juny, destaquen el Preg贸, la primera Tronada i la Cercavila del Masclet. Podeu consultar tot el programa d'aquest de la festa aqu铆

 

Els actes d'avui, dilluns 24 de juny

De 10.00 hores a 14.00 hores, al CENTRE D'ART CAL MASS脫, espai d'interpretaci贸 visual de la Festa Major, destinat a les fam铆lies, amb projeccions audiovisuals que se centren en els elements festius, els balls i la m煤sica. Ho organitza el Centre d'Art Cal Mass贸. 

18.30 hores, a la PLA脟A D'EVARIST F脌BREGAS, espectacle de titelles amb Matito i la gota d'aigua. Matito viu en un poble on t茅 una olivera molt a prop del riu. Malgrat el mal estat de l'aigua del riu, un empresari vol comprar l'olivera al Matito per substituir-la per una roda que extregui tota l'aigua amb l'objectiu de vendre-la. Aix铆, el Matito i la resta de personatges hauran de decidir si vendre-la o treballar per una nova cultura de l'aigua. Espectacle emmarcat dins de la campanya Som Aigua, en qu猫 es proporcionen eines per millorar les capacitats dels governs locals, transversalitzar la pol铆tica de cooperaci贸 al desenvolupament, valorar el paper dels municipis en la prestaci贸 dels serveis d'aigua i potenciar la feina de la societat civil. Espectacle promogut per Enginyeria Sense Fronteres. 

18.30 hores, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Can贸 de les Festes. M煤sica i canonades que anuncien la festa!

18.30 hores, a la PLA脟A DE PRIM, actuaci贸 de l'Esbart Santa Ll煤cia, que ens oferir脿 una exhibici贸 de dansa tradicional catalana. 

19.00 hores, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Bou de Reus amb motiu de la Diada dels Pa茂sos Catalans. 

19.30 hores, a la PLA脟A DEL MERCADAL, ballades dels Gegants i la Mulassa com a inici de la festa de la ciutat, amb l'acompanyament musical de Metralla. 

19.30 hores, a l'AJUNTAMENT, obertura de portes del Sal贸 de Plens per assistir al preg贸 acompanyada musicalment pels Ministrers de Reus. 

Xavier Grasset va ser el pregoner de les festes de Sant Pere 2018 | Laia
 

20.00 hores, al SAL脫 DE PLENS DE L'AJUNTAMENT, Preg贸 de la Festa Major que aquest any anir脿 a c脿rrec de l'expresident de la Cambra de Comer莽, Isaac Sanrom脿. En finalitzar es far脿 el lliurament del Tro de Festa 2019. Durant el preg贸 es repartir脿 la postal de la Festa Major, n煤mero 42, protagonitzada en aquesta ocasi贸 per Les Completes. Quan acabi el preg贸 es far脿 la crida a la festa des del balc贸 de l'Ajuntament, amb l'acompanyament musical dels Ministres de Reus. Llavors s'encendr脿 la primera Tronada. Seguidament, des del campanar, Toc General de Festa que anuncia l'inici de la Festa Major. En finalitzar la Tronada, el pregoner iniciar脿 la Cercavila del Masclet amb el primer tast, des de la PLA脟A DEL MERCADAL. Novament, la cercavila agafa el caire de seguici amb la participaci贸 de diversos elements festius i diferents acompanyaments musicals, com Xim Xim Mig Grau i els Bandsonats. El Masclet no es repartir脿 gratu茂tament, sin贸 que es podr脿 comprar als establiments cada dia de la festa.

Imatge de la primera Tronada de les festes de Sant Pere 2018  | Laia
 

21.30 hores, a la PRIORAL DE SANT PERE, tradicional concert de Festa Major de l鈥橭rfe贸 Reusenc, que ens oferir脿 un repertori de diferents estils i autors.

22.00 hores, a LA PALMA, XXI Trobada d鈥橦avaneres, amb l鈥檃ctuaci贸 dels grups de la ciutat Les Veus de Reus i Sopa de Peix. Degustaci贸 de rom cremat per a tothom.

23.00 hores, al CENTRE D鈥橝RT CAL MASS脫, show de DJ Pantoja, un trio de covers humor铆stic i sat铆ric sense vergonya. Ho organitza Centre d鈥橝rt Cal Mass贸.