Els actes previstos per avui, Mare de Déu de Misericòrdia

El Seguici, la Baixada dels Diables, l'actuació dels Xiquets, el ball solemne curt de l'Àliga i la Carretillada centralitzen la festivitat de la patrona
El Ball de Gitanes de Reus baixant pel passeig de Misericòrdia | Isma Llanes

 

Les matinades desperten la ciutat per Misericòrdia, als carrers del centre de la ciutat, però la celebració de la Festa Major de la patrona de seguida es trasllada al passeig de Misericòrdia i al Santuari. A les onze del matí, juntament amb el Toc de Feta des del Campanar, el Seguici enfilarà passeig avall, fins a la plaça del Santuari on, a la mateixa hora, començarà la missa concelebrada presidida per l'arquebisbe de Tarragona.

 

 

A la tarda, les ballades del Seguici donaran pas a l'actuació castellera i, ja sense temps per descansar, el ball solemne curt de l'Àliga, la cantada dels goigs i la Baixada dels Diables enfilaran la recta final de la segona Festa Major del calendari reusenc, que acabarà amb les enceses de la Víbria i el Drac i la Carretillada del Ball de Diables de Reus i, per acabar, la mostra piromusical.

 

Misericòrdia 2018 | Les millors imatges de la tarda de la Diada de Misericòrdia a Reus | Laia

 

Els actes d'avui, 25 de setembre, dia de la Mare de Déu de Misericòrdia

7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).

 

8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades de Misericòrdia, amb la participació dels grups de grallers de la ciutat, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables, i matinades galejades amb el Ball de Pere Joan Barceló. Matinades a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

 

8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS de la ciutat, esmorzars de forquilla.

 

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat de Misericòrdia, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

 

10.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada al santuari de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

 

D’11.00 a 15.00 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA 28, baixos 1, vermut solidari en benefici de Down Tarragona (Associació Síndrome de Down).

 

D’11.00 a 20.30 h (excepte pausa al migdia), al PARC DEL TRENET, circulació de trens manipulats amb passatgers. Preu: 1,50 €.

 

11.00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu fins al santuari, amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els nanos, la Mulassa i els gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al santuari, ballada de cadascun dels elements, balls i danses del Seguici Festiu.

 

11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida pel Monsenyor Joan Planellas Barnosell, arquebisbe de Tarragona. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb la participació dels assistents.

Just en acabar, repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.

A continuació, al SANTUARI, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu.

 

14.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, dinar de festa major dels grups festius de la ciutat. A continuació, tots els grups festius que ho desitgin poden fer la seva ofrena i visitar el cambril de la Mare de Déu.

 

De 17.30 a 19.00 h, davant del SANTUARI, ballades dels gegants, els nanos, les danses i el bestiari.

 

18.30 h, a l’interior del SANTUARI, rosari, i a continuació, celebració de la missa.

 

19.00 h, davant del SANTUARI, actuació castellera amb els Xiquets de Reus. A continuació, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove. Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc i els fidels assistents amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

 

19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars. En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables. Tot seguit, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.

"🎉ACTES I HORARIS: Masclet, revetlles i torxes avui per la vigília de Misericòrdia!" "📆ACTES I HORARIS: La Festa Major petita i tots els actes d'avui per Misericòrdia!"