Gent passejant i fent compres al carrer Llovera de Reus

S'activen 250.000 euros en ajuts a Reus per a negocis que contractin persones a l'atur

Formen part del Pla de Reactivació Econòmica i Social de la ciutat

A partir d'aquest dimecres, dia 10 de febrer, les empreses i autònoms de Reus poden sol·licitar les subvencions de l'Ajuntament per contractar persones a l'atur. Es tracta d'una mesura del Pla de Reactivació Econòmica i Social que compta amb 250.000 euros de pressupost.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La previsió és que serveixi per contractar 50 persones —contractes que hauran de ser de jornada completa i per un mínim de sis mesos— i funciona de la següent manera. El consistori aportarà, directament, 5.000 euros per cada persona aturada que contracti una empresa o autònom, amb un límit de dos per negoci.

L'ajuda es concedirà per ordre de sol·licitud entre les empreses i autònoms que compleixin els requisits. Els seleccionats rebran un 60% de l'import quan se'ls concedeixi la subvenció i el 40% restant quan justifiquin el període de contractació de sis mesos. Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació, explica aquests ajuts assegurant que «la pandèmia ha provocat que moltes empreses s'hagin hagut de repensar per continuar endavant i això ha generat noves oportunitats».

Els requisits pels ajuts de 5.000 euros

Les bases detallades es poden consultar en aquest Butlletí Oficial de la Província de Tarragona. Les sol·licituds es poden presentar fins al 14 de juny d'aquest 2021 i les empreses i autònoms han de complir una sèrie de requisits, el primer dels quals, estar ubicats fiscalment a Reus.

També hauran d'haver ampliat la plantilla amb persones a l'atur entre l'1 de desembre del 2020 i el 31 de maig del 2021. Cal, també, que no hagin reduït la plantilla ni hagin fet cap acomiadament improcedent durant l'any 2020 ni mentre es contracti la persona per a la qual se sol·licita l'ajut. El negoci tampoc pot haver dut a terme cap Expedient de Regulació d'Ocupació ni tampoc ERTO mentre es contracta la persona nova.

Aquests ajuts s'han dissenyat en la línia de les darreres reformes i mesures fiscals. Per una banda, l'anunciada a mitjan octubre passat i qualificada pel govern com «la reforma fiscal més important de la història recent de la ciutat». Reforma que l'oposició va considerar insuficient.

En el marc de la segona edició del Pla de Reactivació Econòmica i Social, el govern també ha anunciat diferents ajuts fiscals, tant per a totes les activitats econòmiques com, en concret, per als sectors de la restauració, els gimnasos i els marxants. Uns ajuts que, de nou, part de l'oposició considera insuficients.