El Mas Pintat de Reus programa noves sessions virtuals per donar suport a les famílies

El Mas Pintat de Reus programa noves sessions virtuals per donar suport a les famílies

Les noves activitats pretenen consolidar l'intercanvi d'experiències vitals per ser millors pares i mares

ElMas Pintatde Reus, l'espai que dóna suport a les famílies i que forma part de la regidoria de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, ha iniciat una programació d'activitats familiars en format telemàtic per tal de mantenir l'oferta dels espais ja consolidats i ampliar-los amb noves propostes.

Aquestes noves sessions virtuals comptaran amb els espais  per famílies embarassades, espai nadó, lleure en família, espai familiar tarda o cicle de tertúlies.

Un dels objectius principals de Mas Pintat és fomentar l'intercanvi d'experiències de vida que «els ajudin a saber fer i saber ser pares i mares», evitant l'aïllament de les famílies amb nens petits, especialment ara, davant la incertesa provocada per la crisi del coronavirus.

Suport al fet de ser pare

Una de les finalitats és oferir suport als lligams emocionals entre els pares i les mares i els fills i les filles des d'una perspectiva sistèmica que facilita el seu benestar. Al Mas Pintat es continua fent reconeixement a la competència familiar, és per això que s'ha configurat una nova eina telemàtica amb la finalitat de continuar perseguint l'objectiu de consolidar experiències i aportar un nou valor a les activitats.

Les sessions virtuals s'han configurat amb 16 participants per a cada sala virtual, que seran les famílies amb els seus fills i filles. La inscripció es podrà realitzar mitjançant l'enllaç corresponenti omplint el formulari. La durada de les sessions d’una hora com a màxim i sempre conduïdes per una o dues professionals del servei.

La programació

Així doncs, la programació per a les noves jornades virtuals del mes de novembre és la següent:

  • Dilluns tarda, a dos quarts de sis de la tarda, Espai Embarassades. Un espai on compartir les vivències durant 'embaràs: meditació des del mindfulness, conversa i reflexió, dinàmiques artístiques.
  • Dimarts matí, a dos quarts d'una, Espai Nadó. Mares i pares comparteixen l'experiència de l'arribada d'un fill/a a la família.
  • Dimarts tarda, a dos quarts de sis de la tarda, Espai Familiar. Adreçat a famílies amb fills a partir d'1 any aquest mes de novembre "la castanyera canyera" ens acompanyarà amb activitats creatives, de cuina i d'experimentació.
  • Dimecres tarda, a dos quarts de sis de la tarda, Lleure en família. Adreçat a famílies amb fills a partir de quatre anys es proposaran activitats diverses com jocs de mímica, d'ombres, cuina del món, jocs d'acció.
  • Dijous tarda, a dos quarts de sis de la tarda, Cicle de Tertúlies. És el teu moment mare o pare, per estar per tu. Un espai de conversa sobre eines de gestió emocional per obtenir un moment de benestar, pausa i reflexió.

Comentaris