Adéu multitudinari a Àngels Ollé

L'església de Sant Joan de Reus ha quedat plena per acomiadat la pedagoga i activista «tossudament incansable» en una cerimònia senzilla
Imatge de l'interior de Sant Joan durant la cerimònia per a Àngels Ollé | Jordi Olària Gras

La cerimònia per la defunció d'Àngels Ollé ha omplert de gom a gom l'església de Sant Joan de Reus. Oficiades per mossèn Pere Dalmau i amb la presència també de mossèn Josep Moreno, de la parròquia de Sant Josep Obrer, les exèquies han estat «senzilles i sense elogis», tal com havia demanat la mateixa Àngels Ollé. Familiars, amics i coneguts han volgut acomiadar la fundadora de l'escola Mowgli i constant activista per la renovació pedagògica de l'escola catalana.

A més de família i amics, entre els assistents a la cerimònia s'hi han pogut veure exalumnes i professorat de l'Escola Mowgli, així com altres membres de la comunitat educativa local i membres dels grups municipals i dels partits locals del PDECat, ERC, el PSC, la CUP i Ara Reus. També algunes bufandes grogues, emblema dels Avis i Àvies per la Llibertat que també ella va impulsar, i que aquest dilluns li van retre el seu homenatge particular.

L'església de Sant Joan de Reus s'ha omplert per acomiadar Àngels Ollé | Jordi Olària Gras

Ha estat la cerimònia de comiat a una persona amb força projecció pública, però que havia destacat per treballar des de l'àmbit privat, des de l'activisme i, sovint, defugint la primera línia que, per implicació i rellevància, hauria pogut ocupar. L'empremta d'Àngels Ollé en la societat reusenca ha quedat palesa aquesta tarda, a les quatre de la tarda, quan a Sant Joan ja no s'hi podia entrar. Bancs i laterals del temple han quedat plens 

Mossèn Dalmau i mossèn Moreno han parlat breument d'Àngels Ollé i sense grans elogis, tal com ella havia demanat. No s'han estat, per això, de recordar la seva fe, que professava a l'església de Sant Joan, així com la seva actitud «tossudament incansable» amb totes les lluites que emprenia i defensava. En honor seu, ha anunciat mossèn Dalmau, el Virolai ha servit per cloure la cerimònia.

"🔴DENÚNCIA: Ataquen 3 cops en pocs dies el cotxe del president d'un barri de Reus" "🚧3 projectes dels pressupostos participatius de Reus del 2018 no han vist la llum"