Reus adjudica la segona fase del pla de càmeres de videovigilància

Afecta a quatre espais de la ciutat de tres barris diferents
El carrer de la Sardana i la plaça del Comte de Reus tindran càmeres de videovigilància | TarragonaDigital

El carrer de la Sardana i la plaça del Comte de Reus estan més a prop de tenir càmeres de vigilància a la via pública. L'Ajuntament de Reus ha adjudicat el contracte per instal·lar la segona fase del pla de videovigilància per 25.019,02 euros a l'empresa IRD Telecomunicaciones SL. El contracte també contempla que s'habilitin punts de wifi públics.

Des del govern local es veu com una mesura «que pretén, alhora, incrementar la sensació de seguretat i evitar fets incívics i delictius». La Sardana i Comte de Reus no són els dos únics espais on s'instal·laran les càmeres. La plaça de Teresa Miquel i Pàmies, al barri Muralla, i el carrer Pròsper de Bofarull, entre l'avinguda de Prat de la Riba i el passeig de Mata, també comptaran amb una càmera cadascun.

Es tramiten els permisos pel pla de videovigilància

Pel que fa a les càmeres, en total seran quatre les que s'instal·laran, i que s'acompanyaran d'una «unitat mòbil autònoma de videovigilància itinerant», segons es detalla des del consistori. Segons es detalla en un comunicat, «la distància màxima que ha de cobrir cada càmera és de 100 metres, a excepció de la unitat mòbil que haurà de ser d’almenys 10 metres».

Amb el contracte adjudicat, l'Ajuntament està tramitant les autoritzacions de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya i de la Direcció General de l'Administració de Seguretat del departament d'Interior de la Generalitat que permetran instal·lar i gestionar les càmeres.

Imatge del carrer de la Sardana vist des de la plaça del Comte de Reus | TarragonaDigital

Des del govern de Reus es veuen les càmeres com «una eina més, amb una gran capacitat de dissuadir» i com una mesura complementària a l'activitat de la Guàrdia Urbana. El sistema, connectat a la comissaria central de la policia reusenca, permet emmagatzemar el que s'enregistri durant les 24 hores al dia, sense àudio, durant un mes.

Del reforç policial a les càmeres de vigilància

El barri de la Sardana ha estat escenari, des de l'inici del desconfinament, de diversos aldarulls i incidents. Ajuntament i Associació de Veïns mantenen que s'està treballant en aquest sentit, i que les xarxes socials han magnificat una situació que no és diferent de la que es viu a altres zones de Reus.

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han reforçat la seva presència a la zona les darreres setmanes, amb patrullatge fix. En paral·lel, des del govern local es planteja alguna actuació urbanística que pugui servir per apaivagar els problemes de sorolls generals, apunten, per l'estructura dels edificis i la distribució del carrer, convertit en plaça.

En paral·lel, un grup de veïns afirma haver constituït una plataforma ciutadana per fer pressió i aconseguir que s'actuï contra una situació que consideren molt greu. Una situació que, de fet, aquest divendres passarà pel plenari municipal arran de diverses propostes de grups municipals.

"Bona notícia: La inversió que una empresa portarà a Reus i crearà nous llocs de treball" "Obertes les inscripcions a les jornades professionals del Trapezi 2020"