Adjudicades les obres de millora i recuperaci贸 del passeig de la Boca de la Mina de Reus

El contracte s鈥檋a adjudicat a l鈥檈mpresa Valoritza Servicios Ambientales SA per un import total de 2.051.407,36 euros | Les obres s鈥檌niciaran a partir de la segona setmana d鈥檕ctubre

Imatge virtual del projecte del passeig de la Boca de la Mina | TarragonaDigital.com

 

L鈥橝juntament de Reus ha adjudicat les obres del projecte de millora i recuperaci贸 del passeig de la Boca de la Mina. El contracte s鈥檋a adjudicat a l鈥檈mpresa Valoritza Servicios Ambientales SA per un import total de 2.051.407,36 euros. La licitaci贸 es va dividir en dos lots, un amb les obres del passeig de la Boca de la Mina (adjudicat per 1.562.862,35 euros) i el segon amb les obres del Parc de les Olors (488.545.01 euros). El projecte de millora i recuperaci贸 t茅 una tercera fase, la construcci贸 del Jard铆 Agrari, que ser脿 objecte d鈥檜n nou concurs p煤blic.

 

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

La previsi贸 de l鈥檈mpresa adjudicat脿ria 茅s iniciar oficialment les obres el pr貌xim divendres 4 d鈥檕ctubre amb la signatura de l鈥檃cte de replanteig i comen莽ar els treballs previs a partir de la setmana seg眉ent. El 50% de l鈥檕bjecte del contracte 茅s cofinan莽at pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Uni贸 Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Cal recordar que fins a set empreses optaven a la licitaci贸 d'aquestes obres. 

 

Imatge actual del passeig de la Boca de la Mina de Reus | Redacci贸

 

Obres del passeig i instal路laci贸 de les solucions TIC

El primer lot inclou les obres del passeig i la implantaci贸 de tecnologies de la informaci贸 i la comunicaci贸. El projecte inclou l鈥檃ctuaci贸 urban铆stica troncal de condicionament del passeig que mantindr脿 el car脿cter natural de l鈥檈spai, en millorar脿 les condicions de drenatge i il路luminaci贸 i permetr脿 recuperar elements de valors hist貌ric. D鈥檈ntre les diferents actuacions que es desenvoluparan cal destacar la delimitaci贸 d鈥檜n espai preferent per a vianants i persones amb mobilitat redu茂da o necessitats especials amb un paviment de ma贸 tradicional. El ma贸, amb diferents aplicacions, 茅s recurrent al llarg del passeig amb elements com el mobiliari urb脿, la delimitaci贸 de zones o els plafons de senyalitzaci贸.

 

L鈥橝vinguda del Comer莽 tamb茅 ser脿 protagonista d鈥檃questes actuacions ja que es reordenar脿 l鈥檃cc茅s al passeig des d鈥檃quest carrer per crear una zona d鈥檃collida i benvinguda. Per una altra banda, es preservar脿 el car脿cter emblem脿tic del passeig arbrat amb plataners. S鈥檋a valorat l鈥檈stat actual dels arbres i es plantegen intervencions espec铆fiques i de conjunt per conservar-los. A m茅s, tamb茅 es millorar脿 l鈥檈njardinament lateral.

 

Imatge virtual del projecte del Jard铆 Agrari del Camp | TarragonaDigital.com

 

Les obres tamb茅 servir脿n per crear una pla莽a com a lloc de refer猫ncia i de trobada, que organitza al seu voltant la relaci贸 amb els diferents espais del passeig. L鈥檈spai estar脿 plantejat per acollir diferents usos, amb enllumenat diferenciat, un petit escenari i mobiliari espec铆fic. Pel que fa a les basses, s鈥檈n refor莽a la seva pres猫ncia al llarg del passeig amb baranes que en faciliten l鈥檃cc茅s i fan funci贸 de mirador. 

 

L鈥檃partat de les tecnologies de la informaci贸 i la comunicaci贸 compr猫n diverses actuacions espec铆fiques: telegesti贸 i telemesura, enllumenat amb insonoritzaci贸 presencial dels punts de llum, pas de vianants il路luminats, telecontrol dels sistemes de reg, sensors de qualitat de l鈥檃ire i del soroll i dades meteorol貌giques de l鈥檈ntorn.  Les obres tenen un termini d鈥檈xecuci贸 d鈥1 any i s鈥檋an adjudicat per un import de 1.562.862,35 euros.

 

Imatge virtual del projecte del Parc de les Olors | TarragonaDigital.com

 

El Parc de les Olors

El segon lot t茅 com a objectiu crear una nova zona verda, de 10.687 metres quadrats, amb plantacions d鈥檈sp猫cies arom脿tiques aut貌ctones. El Parc de les Olors 茅s un espai obert vinculat al barranc del Mol铆 i definit com un espai natural amb recorreguts associats a usos l煤dics i d鈥檕ci i amb zones d鈥檈stada. L鈥檕rdenaci贸 gira al voltant de tres camins arom脿tics connectats entre si. Cada cam铆 es fas amb dues franges de paviment diferent (cer脿mic i saul贸), seguint els mateixos criteris que en l鈥檃ctuaci贸 del passeig. Al final de cada cam铆, es col路locar脿 una petita zona d鈥檈stada i descans per poder gaudir de les vistes i olors.

 

Per una millor integraci贸 i gesti贸 del conjunt de l鈥檕bra de millor del passeig i entorn, l鈥櫭爉bit inclou l鈥櫭簂tim tram de l鈥檃vinguda Saragossa que varia la secci贸 transversal actual, introduint aparcament en bateria. Les obres s'han adjudicat per un import de 488.545,01 euros i tenen un termini d'execuci贸 de 5 mesos.