Imatge del passeig de Mata de Reus

Primer pas de la reforma del passeig de Mata i el carrer Ample de Reus

El voltant de l'estació de trens també es veurà afectat per l'actuació urbanística

El passeig de Mata, el carrer Ample i el voltant de l'estació de trens de Reus són més a prop de viure una reforma substancial. L'avantprojecte per plantejar l'actuació urbanística a la zona s'ha adjudicat al despatx d'arquitectura Batlle i Roig per 15.900,03 euros segons ha quedat publicat al perfil del contractant de l'Ajuntament de Reus. Quan s'acabi de formalitzar el contracte es preveu que la redacció estigui enllestida en quatre mesos.

L'objectiu de l'avantprojecte és plantejar quin impacte ha de tenir la futura obra. Segons consta a l'oferta pública, s'han d'aportar idees per millorar els espais públics de la zona, s'han de renovar els vials i les zones verdes, revisar la mobilitat i millorar la connectivitat de l'estació de trens amb el centre de la ciutat.

Aparcament, carrils bici i connexió amb l'estació

La reforma de la zona ha de ser integral. Pel que fa al passeig de Mata l'afectarà sencer, des de l'altura del passeig Sunyer fins a  l'altura del carrer del General Moragues. També inclou tot el carrer Ample fins a la plaça de la Llibertat i del pintor Fortuny, i tot el voltant de l'estació de trens, tant la plaça de l'Estació com els dos carrers que la connecten al passeig de Mata, l'avinguda del Segle XX i el carrer del Bisbe Borràs.

En aquest cas, de fet, també s'ha de preveure com connectar l'avinguda del Comerç i el passeig de la Boca de la Mina amb la plaça de l'Estació i el passeig de Mata. Tot plegat suposa preveure una actuació sobre uns 41.000 metres quadrats. Un altre dels principals impactes de la reforma el viurà el passeig de Mata.

S'hi ha de plantejar un apactament subterrani al llarg del passeig que serveixi de guia per a la futura obra i que tingui capacitat per a uns 400 vehicles. L'avantprojecte que ara s'ha adjudicat també ha de tenir en compte els carrils bici que el Pla de Mobilitat Urbana preveu tant per al passeig com per al carrer Ample.

A tota la zona, segons l'oferta del contracte públic, s'ha de plantejar una promoció d'edificis verds. Segons es va detallar quan es va presentar, amb accions que tinguin per objectiu la naturalització els edificis del voltant, com la creació de murs verds.


Comentaris