Injecció d'11,5 milions d'euros per part d'Aena a l'Aeroport de Reus

La despesa és dos milions d'euros inferior a la prevista al mes de maig
Exterior de la terminal de l'Aeroport de Reus. | TarragonaDigital.com

 

Aena invertirà 11,5 milions d'euros a la terminal de l'aeroport de Reus. Es tracta d'una despesa que ha de servir per millorar tant la zona d'arribades com la de sortides i que ha de suposar que s'hi facin obres fins a l'octubre de 2020. Es tracta d'una inversió dos milions i mig inferior a la que es va anunciar, per part d'Aena mateix, el mes de maig d'aquest 2018, quan es va treure a licitació el paquet d'obres amb un import planificat de 13,6 milions d'euros.

 

Tot plegat, a més, queda dins els plans d'inversió de l'empresa aeronàutica que, per a l'aeroport de Reus, compten amb una previsió de 18 milions d'euros que comprendrien millores i manteniment de l'equipament i la torre de control de l'aeroport i l'ampliació de la zona comercial de la instal·lació. Aquesta primera actuació, que suposa el gruix principal, almenys, pel que fa a la inversió econòmica, és considerada una «inversió estratègica» en la planificació 2017-2021.

 

Imatge de l'aeroport de Reus | TarragonaDigital.com

 

Inversions a la terminal de l'aeroport de cara al futur

L'objectiu principal de les obres d'ampliació, segons informa Aena, és «garantir atendre la demanda de tràfic futura amb unes instal·lacions eficients i compatibles amb la resta de l'aeroport». La planificació estableix que es duguin a terme per fases i distribuint-les per zones per tal d'afectar el mínim possible l'operativitat de la instal·lació aeroportuària mentre s'estiguin executant.

 

L'aeroport de Reus comptarà amb 7.000 metres quadrats de terminal

Pel que fa a la terminal de sortides, les obres adjudicades per Aena contempla ampliar-la fins als 6.300 metres quadrats i reubicar-ne algunes de les àrees. Els treballs tindran impacte, també, sobre les dependències policials, i s'augmentaran fins a sis els filtres de seguretat. Les oficines també es veuran beneficiades d'aquesta actuació amb un nou mòdul de 900 metres quadrats que connectarà l'espai de seguretat i el d'enginyeria.

 

A la terminal d'arribades s'ampliarà la sala de recollida d'equipatges fins als 675 metres quadrats i l'espai destinat als controls de passaports, que es traslladarà a la zona ampliada. Per últim, els molls de descàrrega d'equipatges també es remodelaran i s'hi afegirà una cinta a les dues existents, que es traslladaran amb aquesta modificació de l'espai.