Els afectats de la carrossa del SoldeNit encara no han recuperat els diners

L'empresa es va comprometre a fer efectiu el pagament a principis d'aquesta setmana
Les imatges de la rua de dissabte del Carnaval de Reus 2018 | Laia

 

El serial de la carrossa del Sol de Nit no acaba. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, les més de 150 persones que van pagar per participar en el Carnaval de Reus, i es van quedar sense, encara no han recuperat els diners de la inscripció. L'empresa que gestionava els usuaris de la carrossa es va comprometre, tal com va explicar aquest mitjà la setmana passada, a fer efectiu el reemborsament a principis d'aquesta setmana. Arribats a dijous, alguns d'aquests afectats han fet saber que no ha estat així.

El segon pagament no es va produir

Més de 150 persones es van inscriure a la carrossa de l'Associació Amics del Carnaval Horts de Simó, una comparsa que, a través d'un contracte, gestionava la mateixa empresa que el local d'oci nocturn SoldeNit. L'entitat carnavalesca va comunicar a l'organització del Carnaval de Reus que no participarien en les rues d'enguany, una decisió que no es va fer arribar a SoldeNit, que seguia apuntant persones a la carrossa.

Per inscriure's calia pagar una paga i senyal de 40 euros en el moment d'omplir la fitxa, i per recollir la disfressa fer un segon pagament que no es va arribar a produir. L'avançament, però, sí que el van fer efectiu les més de 150 persones que havien d'omplir la carrossa, un pagament que SoldeNit es va comprometre a tornar. Recordaven, això sí, que no eren responsables d'haver deixat sense Carnaval als seus usuaris, sinó que l'entitat propietària de la carrossa i de la plaça a la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval havia pres una decisió unilateral i sense consultar-los res.

La propietat està en negociacions de traspassar el local i el futur de la sala està obert | SoldeNit

 

Sense rastre de la paga i senyal

A finals de la setmana passada, fonts de SoldeNit van explicar a TarragonaDigital que tenien intenció de tornar els 40 euros per persona —més de 6.000 en total— a les persones que s'havien inscrit a la carrossa. Van anunciar que ho farien a través de les xarxes socials quan es va saber que no podrien sortir, i divendres passat van posar-hi data. El cas és que, aquest dijous al matí, els afectats encara no han recuperat l'avançament que van fer quan es van inscriure a la carrossa.

Aquest mitjà ha intentat posar-se en contacte amb SoldeNit per aclarir la situació i saber en quin punt es trobava la situació, però no ha rebut resposta. La setmana passada van justificar el retard en el reemborsament dels diners per motius burocràtics. Estaven recollint les dades de totes les persones afectades per començar a fer els pagaments. Ara, però, es desconeix si segueix sent aquest el motiu del retard.

"BONA NOTÍCIA: 3 alumnes d'un institut de Reus, a la final de les Olimpíades de Geologia" "ATENCIÓ: Cremen dos contenidors de matinada a Reus"