Blanca Busquets presenta el seu nou llibre al Centre de Lectura

L'emblem√†tic Centre de Lectura de Reus ha arrencat un any m√©s, proposant una agenda plena d'activitats culturals. La setmana est√† repleta d'activitats per a tots els p√ļblics, tant infantil com adult. El dilluns 13 arrancar√† amb el Club de lectura juvenil per a nens i nenes d'entre 11 i 14 anys. La persona encarregada de dur a terme el taller ser√† Marta Vidal, i s'impartir√† a les 17 h. Seguidament, a les 19:30 h es presentar√†, a la Sala Hortensi G√ľell el nou monogr√†fic de la Revista del Centre de Lectura, dedicat a l‚Äôescriptora i pedagoga √Ängels Oll√©.

 

El Centre de Lectura ha programat diverses activitats per aquest mes de gener   | Marta Torrens

 

El dimarts 14, a les 19:30 h a la sala Emili Argilaga es presentar√† la novel¬∑la 'El crit', la darrera novel¬∑la de la periodista i escriptora Blanca Busquets. Aquest acte forma part d'Els Dimarts de l'√ímnium i el Centre de Lectura. La din√†mica canviar√† el dimecres dia 15 de gener, ja que s'hi podr√† gaudir del millor cine, concretament, del cl√†ssic de 1940 de John Ford The grapes of wrath (Els ra√Įms de la ira). La projecci√≥ tindr√† lloc a les 19:30 h a la sala d'Emili Argilaga. 

 

A partir de dijous comencen a proliferar els actes del Centre de Lectura de Reus, com per exemple, a les 18:00 h a la sala de projeccions, la confer√®ncia 'Eines digitals per a la consulta de fons hist√≤rics i patrimonials a la Biblioteca del Centre de Lectura', a c√†rrec dels propis membres del Centre, concretament de la cap de la biblioteca Montserrat de Anciola.

Joan Estruch també presentarà el seu nou llibre

Tamb√© dijous, a les 19 h al Caf√® Teatre, tindr√† lloc, dins el cicle 'Divulga el Centre', la confer√®ncia 'La m√†gia de la taula peri√≤dica', a c√†rrec d'Anna M.Masd√©u Bult√≥, membre del grup de recerca innCat del Departament de Qu√≠mica F√≠sica i Inorg√†nica de la URV. Tot seguit a les 19:30 h a la sala d'Emili Argilaga es presentar√† el darrer llibre de Joan Estruch titulat Crec recordar. La presentaci√≥ anir√† a c√†rrec de Josep Murgades,doctor en Filologia Catalana, i del mateix autor. Paral¬∑lelament es projectar√†, a la sala Hortensi G√ľell, la pel¬∑l√≠cula Jord√†nia, de Filo Mu√Īoz.

 

El cap de setmana arrancar√† un cop m√©s, amb la presentaci√≥ d'un llibre. Concretament, amb L‚Äôincendiari de mots, de Joan Salvat-Papasseit, a c√†rrec dels editors Mei Vidal i Ferran Aisa i del fil√≤leg Jordi Mart√≠ Font. L'acte ser√† divendres 17 a les 19:30 h a la sala d'Emili Argilaga

 

Projeccions al Bartrina

El teatre Bartrina tamb√© es converteix en seu del Centre de Lectura amb la projecci√≥ del film Di qiu zui hou de ye wan (Llarg viatge cap a la nit), del director Bi Gang. Ser√† a les 21 h al mateix teatre.

 

Per acabar, el dissabte 18 a les 10 h a la sala Hortensi G√ľell hi haur√† taller de preparaci√≥ al c√†sting, per part de l'Escola de Teatre, a c√†rrec de Pep Armengol.