Els Agents Rurals capturen una serp en un pis a Reus

Els agents han pogut localitzar la propietària i li han entregat l'animal
La propietària de la serp després de recuperar-la. | Cedida

 

El passat divendres, dia 13 de juliol, al voltant de dos quarts de set de la tarda, els Agents Rurals van rebre l'alerta d'una persona que avisava de la presència d'una serp a la seva cuina, en un pis de Reus. Segons informa el cos, es tractava d'una serp corall falsa que s'hauria escapat de l'habitatge del seu propietari i hauria arribat a la casa del costat a través d'algun conducte. Immediatament, diversos agents del cos es van desplaçar a l'adreça del pis on es va trobar la serp i van intentar capturar el rèptil, una operació que va resultar exitosa. 

Els Agents Rurals es van emportar a l'animal i juntament amb la Guàrdia Urbana van intentar descobrir qui n'era el propietari o propietària. Finalment, l'endemà, dissabte, es va poder localitzar a la propietària, i els agents van tornar a la serp sana i estàlvia.

 

La serp, una falsa corall

L'animal capturat es tractava d'una serp falsa corall ('Lampropeltis triangulum') de la família Colubridae, una espècie no verinosa que es mimetitza amb les coralls pels colors (vermell, negre i blanc), que també rep el nom de serp rei. El colors de la corall i la falsa corall són els mateixos, però l'ordre d'aquests és el que permet distingir-les, ja que a les falses coralls el blanc es troba entre el negre i no toca el color vermell, i en canvi, a les coralls, el blanc està en contacte amb el negre.

 

Aquesta coloració, la serp corall la fa servir com a estratègia defensiva per dissuadir els atacants, ja que aquests colors signifiquen perill al regne animal. La falsa corall, com podem observar a la fotografia, tolera la seva manipulació, i mesura entre 35 centímetres i 1,75 metres.

 

L'última serp perduda es va capturar el mes de maig

El passat 31 de maig, ara fa un mes i mig, els Agents Rurals van localitzar per última vegada una serp, en aquell cas una serp verda. Els Agents Rurals van trobar la serp al voltant d'una masia de Reus, i segons explicaven, el motiu pel qual es poden perdre és perquè després d'uns mesos de letargia es mostren molt actives en aquesta època de l'any.