Aigües de Reus inicia les obres de la segona fase de construcció del nou col·lector de l'avinguda de Salou

Els treballs comportaran una inversió total de 857.353,12 euros, més IVA, i tindran una durada de quatre mesos
Imatge de les canonades que s'instal·laran a l'avinguda de Salou | Ajuntament de Reus

 

 

Aigües de Reus comença aquesta setmana a l’avinguda President Macià les feines prèvies de la segona fase de la construcció del nou col·lector de l’avinguda de Salou. La primera fase, cal recordar-ho, ja es va executar l’any passat i la segona, concretament, afecta el tram entre la plaça del Canal i l’autovia de Bellissens. El gruix de les obres, però no començarà fins la setmana que ve.

 

L’obra, precisament, vol millorar el sanejament en alta a la ciutat amb una important millora en un dels principals col·lectors de Reus. Les feines, si tot va bé, tindran una durada d’uns quatre mesos, amb una inversió total de 857.353,12 euros, més IVA, finançats de forma íntegra per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

 

Aigües de Reus, per la seva part, assumirà 180.044,15 euros, que corresponen al 21% de l’IVA no finançat, amb la voluntat que els veïns no hagin de suportar cap despesa. L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Agrovial i la direcció facultativa, coordinació de seguretat i salut mediambiental ha recaigut en l’enginyeria Plikum.

 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Millora del sanejament a Mas Iglesias

Segons apunta Aigües de Reus, aquestes obres serviran per millorar la xarxa de sanejament en alta a la zona de Mas Iglesias, molt degradada pel pas dels anys, i connectaran la xarxa existent de l’autovia de Bellisens amb la nova xarxa de l’autovia de Salou, a través de 587 metres lineals de canonada de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV), de 1.200 i 1.500 mil·límetres de diàmetre, entre la plaça del Canal i la rotonda de Bellisens, a més de la construcció d’onze nous pous de registre.

 

Minimitzar l'afectació al trànsit

Les obres es faran per fases, per tal de minimitzar l’afectació a la circulació i als veïns i mantenint, sempre que es pugui, la circulació a la rotonda de la plaça del Canal. Ara bé, durant la primera fase de les feines es podran produir desviacions de trànsit que afectin els vehicles que accedeixin a Reus per l’autovia de Salou.

 

Un servei «bàsic» per a la ciutadania

La renovació del col·lector de l’avinguda de Salou resulta ara una acció imprescindible, arran del deteriorament amb el pas dels anys i l’erosió de les parets i el fons. En aquest sentit, la regidora responsable d’Aigües de Reus, Noemí Llauradó, ha insistit en el fet que «el manteniment de la xarxa d’abastament i sanejament d’una ciutat és del tot fonamental, i cal assegurar una inversió continuada per garantir que tot anirà bé i que no hi haurà errades ni problemes en la prestació d’aquest servei bàsic a la ciutadania».

 

L’alcalde Carles Pellicer, al seu torn, s’ha felicitat per aquesta nova inversió, ja que «torna a confirmar que existeix una bona cooperació institucional i un important treball conjunt per part de l’Ajuntament de Reus i de l’Agència Catalana de l’Aigua».

 

Inversió milionària de l'ACA en dos anys

Durant els últims dos anys, l’ACA haurà invertit en total, i de forma global, 1.679.000 euros en el sistema de sanejament en alta de Reus. El sistema de sanejament en alta d’una ciutat, concretament, el formen el conjunt d’instal·lacions destinades a conduir i tractar les aigües residuals, concentrades prèviament per la xarxa de clavegueram, en un o més punts.

 

 

També et pot interessar