Imatge d'arxiu de dues persones treballant conjuntament en una oficina

Reus obre la convocatòria d'ajudes per a la transformació digital de les petites empreses i autònoms

Es destinaran 120.000 euros per impulsar projectes de transformació de la línia de producció i realitzar consultories

Des d'ahir, 4 de gener del 2021, les petites i mitjanes empreses i autònoms de Reus ja poden fer la sol·licitud d'ajuda per impulsar la  transformació digital, en una convocatòria creada per la regidoria d'Economia, Coneixement i Habitatge.

Les ajudes s'emmarquen dins el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus i comptaran amb un pressupost de 120.000 euros. D'aquesta manera, la convocatòria d'ajudes s'ha dividit en dos programes.

La primera línia establirà una Consultoria per a la Transformació Digital. Se subvencionaran totes aquelles  consultes que es facin en l'àmbit empresarial, per elaborar un pla de  transformació digital de la companyia en qualsevol dels processos de producció del producte o servei: disseny, producció, comercialització i gestió, i proveïda pels agents especialitzats.

L'Ajuntament de Reusfixa el pressupost mínim de les accions de consultoria, que haurà de ser de 2.000 euros. La dotació pressupostària que s'ha destinat per aquesta línia d'ajuts és de  40.000 euros.

Ajudes per implementar els projectes que dependran de la consultoria

Per altra banda, la segona línia d'ajudes es destinarà a  implementar  projectes de transformació digital; una partida d'ajudes que estarà condicionada per les concessions de la  primera línia.

Les actuacions subvencionables seran aquelles que estiguin relacionades amb la  implantació de noves tecnologies que avancin cap a la  transformació digital que implementin o desenvolupin serveis, programari o equipament TIC, vinculats a qualsevol dels processos del cicle de vida del producte o servei.

Per formular la sol·licitud  caldrà presentar el  projecte d'implantació que estigui basat en el  resultat previst de la consultoria. Així mateix, caldrà presentar un estudi de l'impacte de les actuacions pel que fa a la competitivitat i la productivitat de l'empresa o unitat de negoci. Per aquesta ajuda es destinarà un pressupost de 80.000 euros.

Aquests ajuts podran cobrir fins a un 50% màxim de les despeses del projecte, que podran ser de fins a 4.000 euros en el cas de les subvencions aprovades per la línia de consultoria; i de  8.000 euros  en el cas de la implantació de projectes per a la transformació digital.

La valoració de les sol·licituds tindrà en compte l'esforç en la consolidació de llocs de treball de l'empresa, l'abast del projecte, el percentatge de cofinançament i la mida de l'empresa, que no podrà superar els 50 treballadors, i es prioritzaran les més petites.