L'Ajuntament de Reus pavimenta el camí dels Morts per millorar-ne l'accessibilitat

Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient, assegura que invertir en els camins municipals «és invertir en el manteniment del medi, en qualitat de vida i en patrimoni històric»
El Camí dels Morts arrossega un estat de deteriorament que fa necessària la seva pavimentació | Ajuntament de REUS
 

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha començat a executar aquesta setmana els treballs de pavimentació del camí dels Morts, situat entre el camí de Pedra Estela i el carrer del Cantàbric, a la part sud de la ciutat. És un camí molt transitat, tant per veïns com per ciutadans, que hi van a passejar o a fer esport, ja que el recorregut forma part d'un dels itineraris de les Rutes Reus.

Canvi d'imatge a un camí molt deteriorat

Els treballs, que durà a terme l'empresa Construccions Vinaixa, SA amb un pressupost de gairebé 20.000 euros, ja estan adjudicats des de finals de l'any passat, però la Covid-19 va frenar les obres, que es van haver d'ajornar. Així, ara, els treballs consistiran en la pavimentació del tram del camí amb formigó, una superfície d'uns 1.700 metres quadrats i quatre-cents metres lineals de llargada. A més, això connectarà aquest camí i el de la Pedra Estela. Amb tot, es recuperarà un tram molt deteriorat i se li canviarà la imatge per fer-lo molt més accessible als veïns.

El Camí dels Morts forma part d'un dels itineraris de Rutes Reus | Ajuntament de Reus
 

Segons Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, s'inverteix en els camins del terme municipal perquè fer-ho «és invertir en el manteniment del medi natural, però també perquè és invertir en qualitat de vida i en la salut de la ciutadania, i en patrimoni històric de la ciutat». A més, la mateixa regidoria ha informat que, amb la intenció de causar les mínimes molèsties als veïns que tenen l'accés als seus habitatges a través del camí, els treballs es faran en etapes. No s'hi podrà accedir ni a peu, ni en bici ni en cap vehicle motoritzat, però els veïns ja han estat informats de com podran arribar a les seves cases.

"Confirmat: A Reus, el 23 de juliol no se celebrarà la Diada de Sant Jordi" "Xifres històriques: Reus recupera la població perduda anys enrere"