L鈥橝juntament de Reus completa el projecte Reus Open Data

Amb la incorporaci贸 de 10 nous conjunts, el portal web ja disposa d'un total de 50 conjunts de dades que gestiona l'Ajuntament
L鈥橝juntament de Reus completa el projecte Reus Open Data | Marta Torrens
 

 

L'Ajuntament de Reus ha incorporat 10 nous conjunts de dades al portal Reus Open Data completant aix铆, el projecte digital engegat el setembre de l'any 2016 i que posa a disposici贸 p煤blica un total de 50 conjunts de dades que gestiona el consistori reusenc. El portal digital ofereix dades en formats reutilitzables i oberts, d'aquesta manera, respon als principis de transpar猫ncia i de govern obert. 

La gesti贸 del pressupost municipal a l'abast de tothom

Aquest projecte pret茅n fomentar l'煤s i la reutilitzaci贸 de la informaci贸 que t茅 l'administraci贸, donar m脿xima transpar猫ncia a la gesti贸 dels serveis p煤blics d'acord a la pol铆tica de transpar猫ncia i bon govern. A m茅s, aquesta eina facilita, entre altres coses, el control de la gesti贸 del pressupost municipal a trav茅s de les dades publicades dels pressupostos inicials i de seguiment d'ingressos i de despeses, tant de l'Ajuntament com dels organismes aut貌noms. 

Amb la publicaci贸 dels datasets seg眉ents, el portal municipal de dades obertes, que forma part del Portal de Transpar猫ncia de l'Ajuntament de Reus, ha finalitzat la tercera fase d'agregaci贸 de dades:

El Portal de Dades Obertes t茅 una mitjana mensual de 1.000 visites i 115 usuaris diferents. Al llarg d'aquest any, les p脿gines m茅s visitades s贸n: Seguiment pressupostari de despeses de l'Ajuntament de Reus; Ofertes de feina; Poblaci贸 per barri, per edat, sexe i nacionalitat; Cens d'activitats de la ciutat de Reus; Contractes no menors; Contractes menors; Eleccions Ajuntament de Reus. 

L'objectiu del consistori 茅s seguir treballant per ampliar el portal

Aquest projecte digital ha tingut un cost total de 25.000 euros en els tres anys i ha comptat amb la participaci贸 de l'Ajuntament i les empreses municipals Reus Serveis Municipals 鈥攁 trav茅s de la divisi贸 Aig眉es de Reus鈥 i Reus Mobilitat i Serveis. 

Un cop ja s'ha finalitzat aquest projecte, el consistori planteja l'ampliaci贸 del portal amb la publicaci贸 de m茅s conjunts de dades, sobretot, de l'脿mbit territorial amb tots els serveis que, actualment, ja estan integrats al Geoportal de l'Ajuntament; i tamb茅 la formaci贸 i sensibilitzaci贸 a la ciutadania i empreses en els beneficis del seu 煤s. 

La voluntat de la Regidoria de Participaci贸, Bon Govern i Serveis Generals 茅s continuar treballant en aquest aspecte per poder oferir cada vegada m茅s dades en m茅s 脿mbits i fomentar la seva reutilitzaci贸 per part dels agents econ貌mics i socials de la ciutat. 

"馃毃馃敧 SAGNANT BARALLA: L'intenta matar a Reus i acaba a l'hospital detingut" "馃敟脷LTIMA HORA: Incendi de matolls a tocar de l'Hospital de Reus"