L'Ajuntament de Reus impulsarà tres programes sobre bones pràctiques saludables i prevenció

El consistori rep una dotació econòmica de 29.224,87 euros per al desenvolupament de la promoció de la Salut a la ciutat
Imatge d'arxiu del programa campus esportiu jove | Ajuntament de Reus

 

L'Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Salut, ha rebut un ajut de 29.224,87 euros per desenvolupar diferents programes de promoció de la salut i la prevenció. Aquests programes, basats en l'evidència científica, tenen com a objectiu promocionar la salut, prevenir les malalties, les lesions i la discapacitat; actuant també de manera integral durant tot el curs de la vida sobre factors com l'activitat física, l'alimentació, el tabac, l'alcohol, el benestar social i tenint en compte els entorns en els quals viu la població. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

 

De fet, des de l'any 2018, Reus està adherida a l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció, un programa que permet el desenvolupament progressiu d'intervencions identificades com a bones pràctiques saludables i que es vehicula a través de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i amb la «Red Española de Ciudades Saludables». 

 

Tres programes sobre bones pràctiques saludables

La Regidoria de Salut destinarà els 29.224,87 euros a tres programes diferents sobre la promoció de salut. En primer lloc, es farà un nou enfocament per a la prevenció de la salut en la població juvenil amb l'anomenat 'Planet Reus'. L'objectiu d'aquest programa és promoure una oferta d'oci destinada als joves, accessible i interessant. Aquest programa s'inclou en el projecte d'àmbit europeu 'Planet Youth', que proposa la millora del temps d'oci dels joves com a eina per promoure hàbits saludables i evitar problemes d'addiccions.

 

El segon projecte que rebrà finançament és l'escola oberta de salut, com a espai de relació de la xarxa d'actius en salut del municipi. Aquest és un projecte impulsat des de la regidoria des de setembre de 2018. L'Escola Oberta de Salut Doctor Frias és un espai pensat per apoderar la comunitat en els aspectes rellevants de la salut de les persones. Una proposta que es materialitza en un programa d'activitats anual, repartit en dos quadrimestres amb xerrades, tallers, jornades i conferències. 

 

Finalment, la tercera línia de treball que s'acull a aquest finançament és l'impuls de la taula intersectorial de salut. Una proposta per consolidar l'impuls d'aquesta en totes les polítiques i avançar en les accions del Pla de Salut de la ciutat de Reus.

"🎞ATENCIÓ: Entrevistem Jack Queralt, el reusenc que serà el nou Curro Jiménez" "🎉AGENDA : Torna el Vermusic de Vermut Miró amb el flamenc d'Agartha!"