Nou compromís de l'Ajuntament de Reus per solucionar la manca de llum a Mas Pellicer

S'estudiarà la viabilitat de canviar el sistema d'il·luminació | Més d'una cinquantena de llums fa mesos que estan trencats
Imatge de la reunió per tractar la manca d'il·luminació de Mas Pellicer | Plans de Dinamització Comunitaris de Reus

 

El barri de Mas Pellicer de Reus fa temps que arrossega un problema de manca d'il·luminació. El president veïnal, Eduardo Navas, afirma que «hi ha grups d'incívics que trenquen els fluorescents dels porxos, i la zona queda a les fosques». Recorda que, actualment, hi ha una cinquantena de punts de llum que fa «molt de temps» que estan trencats i, per tant, moltes zones a les fosques.

 

Reposar aquests llums no serveix de res, assegura, perquè els tornen a trencar. La solució, apunta, és canviar el model d'il·luminació de la zona. Des del teixit veïnal, Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR) inclosa, aposten perquè s'instal·lin fanals d'alçada a les places en lloc de seguir renovant els llums dels porxos trencats.

 

En una reunió celebrada aquest dimarts, l'Ajuntament de Reus hauria entomat el compromís de fer un estudi pressupostari sobre la viabilitat d'aquest canvi. Marcos Massó, president de la FAVR, i Eduardo Navas, president de l'Associació de Veïns Primer de Maig, així ho afirmen.

 

Imatge de la reunió d'aquesta setmana | Plans de Dinamització Comunitaris de Reus

 

Estudiaran la viabilitat d'instal·lar fanals

No ha estat possible conèixer la versió de l'Ajuntament, però a la reunió, hi va prendre part el regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Montseny, a més de tècnics municipals de diversos departaments, membres de la FAVR i Primer de Maig i el responsable de l'Agència de l'Habitatge a Tarragona, Josep Maria Juncosa.

 

Promoguda per la FAVR, ha estat vehiculada, també, a través dels Plans de Dinamització Comunitària, un espai de treball participat per l'Ajuntament de Reus. Diversos dels presents confirmen el compromís adquirit per part del consistori. Eduardo Navas assegura que no és la primera vegada que s'adopta, aquest compromís.

 

Imatge d'un dels llums de Mas Pellicer trencat | Carla Bergadà

 

Aquest dimarts s'hauria justificat no haver fet l'estudi per la manca d'un pressupost aprovat durant el darrer tram del mandat passat. Ara, però, amb el nou pressupost sobre la taula, es podrà dur a terme. No es descarta que el canvi de model d'il·luminació es pugui acabar executant per fases per adequar-se a les condicions pressupostàries.

 

Instal·lar fanals de quatre braços

Tot i això, el teixit veïnal assegura que seguirà de prop la situació, i tot i que es mostren esperançats, insisteixen que no és la primera vegada que se'ls anuncia l'estudi pressupostari. La reclamació veïnal consisteix a instal·lar fanals de quatre braços a les places que conformen els edificis.

 

En alguns casos també s'han malmès les instal·lacions elèctriques | Carla Bergadà

 

«Com que cada edifici dona a tres places, aquests fanals servirien per il·luminar les zones de sota els porxos, que ara mateix queden completament a les fosques», explica Navas. El president veïnal també afirma que Habitatge s'ha compromès a arreglar tots els llums trencats, però l'empresa encarregada de la reparació per part de l'Ajuntament, s'hauria limitat a comprometre's a canviar les bombetes foses, no els plafons o les instal·lacions elèctriques malmeses.