Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Reus

Reus contracta 10 persones en situació d'atur amb plans d'ocupació

Entre finals de 2020 i principis de 2021, s'han contractat 50 persones

Deu persones en situació d'atur han estat contractades per l'Ajuntament de Reus aquest mes de febrer. Arran de la concessió de la subvenció del Programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, el qual està destinat a la contractació de persones a l'atur. Els nous contractats, tots ells a jornada completa, faran tasques de suport als departaments municipals en l'àmbit de Serveis a les Persones, Organització i Serveis Interns i Serveis Generals. El consistori reusenc, entre finals de 2020 i principis del 2021, ha rebut subvencions per contractar un total de 50 persones. 

En aquest pla d'ocupació, el SOC subvenciona els contractes d'una durada de 12 mesos a jornada completa, així com les accions formatives que han de fer de forma obligatòria durant el contracte i dins l'horari laboral. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Dues línies del programa d'ocupació

Els contractes d'aquest nou programa d'ocupació estan emmarcats en dues línies. El primer, la línia DONA, on s'han fet 9 contractes de 12 mesos, va adreçat a dones  en risc de caure en situació d'atur de molt llarga durada i que no siguin perceptores de prestació per desocupació o subsidi, ni d'ajuts o a dones en situació d'atur inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades, víctimes de violència de gènere. A més, en aquesta línia se'ls farà accions d'experiència laboral i accions de formació.

La segona línia que hi ha en el programa és la COOR.  Aquesta va dirigida a fer accions de coordinació i suport tècnic i seran subvencionables les hores destinades a aquesta acció. L'Ajuntament ha realitzat 1 contracte de 12 mesos. 

Joves en pràctiques i altres plans d'ocupació

A finals de 2020, l'Ajuntament de Reus va contractar una persona en el marc del programa Joves en pràctiques, destinat a joves entre 16 i 30 anys en situació d'atur. La persona contractada desenvolupa, durant 6 mesos a jornada completa, les tasques de suport al departament municipal de l'àmbit de Serveis d'Organització i Serveis Interns. 

D'altra banda, a més de les 10 contractades aquest febrer, el consistori reusenc ha rebut subvencions per contractar un total de 50 persones. Durant 12 mesos a jornada completa, s'han incorporat 10 persones en atur a les brigades municipals en la convocatòria del Pla d'ocupació local per l'any 2020. En el programa ocupacional del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, també es van incorporar 9 persones, per donar suport en diversos departaments municipals en l’àmbit de Serveis territorials, Organització i Serveis Interns i Serveis Generals.

A principis de novembre del 2020, 20 persones es van contractar en el marc del programa Treball i Formació, convocatòria extraordinària per fer front la Covid-19, amb una durada de 9 mesos.