EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

L'Ajuntament de Reus contractarà 80 persones a través del SOC

Són contractes d'entre sis mesos i un any | Es contemplen places per a aturats de llarga durada, en risc de patir-ne, i dones víctimes de violència masclista
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Reus | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Reus, a través de programes del Servei d'Ocupació de Catalunya, contractarà 80 persones abans d'acabar l'any per entre sis i dotze mesos. Segons ha explicat el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, «des dels gerents i els caps de servei fem una recerca a tots els departaments per veure els perfils que hauríem d'anar a buscar per poder completar alguna de les mancances que pugui tenir l'estructura de l'Ajuntament de Reus».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Es tracta de la xifra més alta de les darreres convocatòries, segons ha detallat Rubio. Els 80 contractes es divideixen entre els de Treball i Formació, que són els que enguany s'han incrementat fins als 70 —l'any passat van ser 59, l'anterior 62 i el 2016, 53—, i els de Garantia Juvenil, que es mantenen en els deu dels anys anteriors. En aquest darrer capítol, les persones signants del contracte tindran entre 16 i 30 anys i han d'haver-se acollit al programa europeu de Garantia Juvenil.

 

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, durant la roda de premsa | Jordi Olària Gras

 

L'edat deixarà de ser un requisit imprescindible

El contracte es concreta en sis mesos de treball en pràctiques i, per obtenir-lo, cal que estiguin inscrites al SOC i que puguin acreditar un títol universitari o de formació professional de grau mitjà o superior. Pel que fa als 70 contractes restants, s'ha treballat, segons ha detallat el regidor Daniel Rubio, «perquè l'edat no sigui una barrera». En algunes ocasions, afirma, alguns contractes no s'han signat perquè no s'havien trobat candidats adequats en la franja d'edat establerta.

 

Aquesta vegada, però, l'edat serà una preferència i no un requisit imprescindible. Així doncs, s'estructuren en quatre línies d'actuació en funció del perfil a qui van dirigits els contractes. Del total de 70, 37 van dirigits a persones en situació d'atur de llarga durada que no percebin ajuts o prestacions i tinguin, preferentment, més de 45 anys. En aquest paraigua s'hi inclouen 25 contractes de sis mesos i dotze d'un any.

 

Imatge d'arxiu d'una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya  | Catalunya Diari

 

La segona tipologia de contracte és per a persones en situació d'atur que no sigui de llarga durada i que sí que percebin renda garantia de ciutadania. El programa contempla quinze contractes de sis mesos i sis més d'un any sencer. Com ja s'havia estipulat en anteriors convocatòries, hi ha una de les línies de contractació pensada exclusivament per combatre l'atur femení.

 

Deu dels contractes, tots de dotze mesos, estan reservats específicament a aquest perfil, el de dones en risc de patir atur de llarga durada que no percebin ajuts de desocupació o subsidis i preferentment més grans de 52 anys. També s'adreça a dones en situació d'atur que siguin víctimes de violència masclista. Per últim, els dos darrers contractes se signaran en la línia de la coordinació i el suport tècnic, és a dir, «persones que fan seguiment i acompanyament de les persones que han sigut contractades».