L'Ajuntament de Reus decreta serveis essencials a partir de dilluns

L'Oficina d’Atenció Ciutadana del Palau Municipal serà l'única que farà atenció presencial, només per a tràmits urgents

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha decretat aquesta tarda els serveis públics essencials de l’Ajuntament de Reus per tal de tenir identificats els treballadors públics que els hauran de prestar i assegurar així la seva continuïtat. La decisió entrarà en vigor el dilluns 16 de març i s’adaptarà en funció de l’evolució de la situació epidemiològica i d’acord amb les instruccions de les autoritats sanitàries i de protecció civil.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

El consistori, a través d'un comunicat, ha explicat que «la mesura s’adopta per reduir el ritme i l’activitat habitual de la població, quedant només operatius els serveis mínims necessaris per al funcionament essencial de l’Ajuntament». La mesura vol servir d’exemple per a la resta d’empreses i activitats encara operatives a la ciutat i per conscienciar a la població de la necessitat de quedar-se a casa i limitar al màxim els desplaçaments durant la crisi sanitària del coronavirus.

 

Treballadors a casa, però a disposició de l'administració

El decret estipula quins són els serveis públics essencials o estratègics de l’Ajuntament de Reus, és a dir, aquells treballadors municipals que han d’assistir presencialment al seu centre de treball. D’altra banda, també informa als membres de la plantilla que no formen part dels serveis essencials i, que no han de treballar presencialment als centres de treball, que tot i estar a casa, han d’estar operatius telemàticament, quedant a disposició de l’Administració si se’ls requereix presència física.

 

El decret també preveu adoptar mesures específiques dirigides als centres de treball per garantir el funcionament regular dels serveis públics i, alhora, preservar la salut dels empleats públics i la població en general. En aquest sentit, l’Ajuntament activarà els mecanismes necessaris previstos en el Pla de Teletreball per aquells treballadors que ho requereixin. En relació a les Oficines d’Atenció Ciutadana només farà atenció presencial l’OAC del Palau Municipal, i únicament per a tràmits essencials o urgents. La resta d’oficines quedaran tancades al públic i el personal farà tasques d’atenció telemàtica i telefònica.

Més notícies de la categoria Reus