L'Ajuntament de Reus encarrega el projecte de quatre importants obres a la ciutat

Les intervencions seran al passeig Nord, al raval de Santa Anna, a la vorera nord de l’avinguda de Sant Jordi i a la plaça Comte de Reus
Imatge del carrer Vinebre de Reus, el que serà el futur passeig Nord | cedida
 

Aquest dimarts, 26 de novembre, l'Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant el conjunt de clàusules que regirà el procés de licitació de l'encàrrec de redacció dels projectes executius de quatre futures obres de millora viària que són la connexió del passeig Nord, la transformació del raval Santa Anna en zona de vianants, la vorera nord de l'avinguda de Salou i la plaça Compte de Reus. La redacció dels quatre projectes, inclosa en el pressupost municipal d'aquest any 2019, té un valor estimat de 25.619,84 euros sense IVA. Els projectes executius hauran d'estar redactats tres mesos després de la signatura del contracte. 

Clàusules dels quatre projectes de futures obres per millorar Reus

D'una banda, el projecte de connexió del passeig Nord haurà de plantejar una urbanització a mínims per connectar el carrer Vinebre amb el vial que enllaça amb l'escola la Vitxeta i la urbanització Sant Joan. A més, també es preveu la pavimentació amb asfalt. Es tracta d’una solució provisional mentre no es desenvolupi el planejament derivat de la zona. El pressupost d’aquest projecte és de 7.438,02 euros més IVA.

Pel que fa a la transformació del raval de Santa Anna en zona de vianants, seria una primera fase d’una actuació amb l'objectiu de regular la mobilitat del tomb de ravals. Inicialment, es pensa en un paviment a nivell tant de vianants com de vehicles. El sistema haurà de ser versàtil. El carrer podrà ser totalment per a vianants o d’ús compartit. El projecte pot plantejar un sistema d'smart cities per regular trànsit. El pressupost d’aquest lot és de 7.438,02 euros més IVA.

El projecte referent a la vorera nord de l’avinguda de Sant Jordi fa referència al tram de l’avinguda que queda per urbanitzar, just davant del centre comercial. El projecte haurà de tenir en compte els serveis existents d’instal·lacions i les afectacions. A més, també haurà de definir la pavimentació, la xarxa de sanejament, la jardineria, la senyalització, etc. El pressupost del lot és de 6.611,57 euros més IVA.

Finalment, pel que fa a l'encàrrec de la urbanització de la plaça del Comte de Reus preveu projectar una intervenció a la plaça per millorar les condicions d’ús i de seguretat. Haurà de tenir en compte els serveis existents d’instal·lacions; i definir la pavimentació, la xarxa de sanejament, la jardineria i el reg. El pressupost del lot és de 4.132,23 euros sense incloure l'IVA.

"❗El reusenc Terradellas es defensa de les filtracions que han trasbalsat la política catalana" "Empreses i emprenedors assisteixen al Taller StartUp Rut4: les 4 fases d'acceleració d'una StartUp"