L'Ajuntament de Reus

L'Ajuntament de Reus habilita un espai específic per als tràmits de padró al seu web

El consistori vol facilitar les relacions telemàtiques i administratives entre l'administració i la ciutadania

L'Ajuntament de Reus avança progressivament cap a la millora dels serveis que ofereix la seva pàgina web. En aquest sentit, ha habilitat recentment al web municipal un nou espai que concentra tota la informació i els tràmits relatius al padró d’habitants, per fer així més fàcil la tramitació per part de la ciutadania. Les gestions relatives al padró són de les més realitzades per la ciutadania, motiu que ha portat l’Ajuntament a decidir-se per aglutinar tots els tràmits en un sol espai, més accessible i usable. 

Amb la posada en marxa d'aquest nou servei, d'aquesta manera, el consistori assoleix el doble objectiu de fer guanyar en eficiència a l’administració local i facilitar la gestió per part de la ciutadania. Per això, l'espai web inclou un apartat de preguntes freqüents on es resolen les consultes més habituals que pugui tenir al ciutadania, però sobretot, presenta de forma més visual i entenedora tota la informació, amb diversos materials de suport per realitzar totes les gestions des de casa, a través de la seu electrònica i la Carpeta Ciutadana. Tot i així, aquelles persones que vulguin fer el tràmit telefònicament o de forma presencial ho poden fer demanant cita prèvia a l’OAC a través del telèfon 977 010 010.

Canvis marcats en la política de transformació digital

Els canvis al web municipal s’emmarquen en la política de transformació digital que porta a terme l’Ajuntament de Reus, per facilitar les relacions telemàtiques entre l'administració i la ciutadania i, alhora, agilitzar les tramitacions administratives amb criteris d'eficiència i estalvi. En l’actual context de pandèmia, l’aposta per la tramitació telemàtica minimitza el risc de contagi.

L'aposta del consistori reusenc per la transformació i la modernització del seu web rau en l'ambició de que aquesta esdevingui una eina d’innovació que permeti fer un salt qualitatiu en la millora permanent tant del funcionament dels serveis com de l’optimització dels recursos. La Carpeta ciutadana, un espai personal on l'usuari pot consultar l'estat dels seus expedients, les seves notificacions i les dades personals, n'és un exemple, així com la possibilitat de fer tràmits des de la seu electrònica.


Comentaris
pere
Un 10 per Carles Pellicer en la seva creuada per modernitzar Reus!!!!