Imatge d'arxiu de l'encesa dels llums de Nadal de Reus

L'Ajuntament de Reus finançarà el 70% dels llums de Nadal

És un increment del 20% respecte el 2019 | S'encendran el 27 de novembre

L'Ajuntament de Reus ajudarà a finançar els llums de Nadal d'enguany, assumint un 70% del seu cost. A través de l'Agència Reus Promoció, encarregada de gestionar-ho, el consistori assumirà el 70% del cost del lloguer i de la instal·lació dels motius nadalencs, el que suposa el 20% més que l'any passat, quan l'Ajuntament va assumir-ne el 50%.

La regidora de Promoció, Montserrat Caelles, ha declarat que «per nosaltres és molt important estar al costat dels comerços, els restauradors, els hotelers i el servei de la ciutat, ja que arran de la pandèmia de la Covid-19 estan vivint uns moments molt convulsos, com tota la societat, i per això pensem que és bo poder augmentar aquest ajut fins al 70».

Aquest any participen en l'enllumenat nadalenc un total de 19 carrers de la ciutat. Des de l'Agència Reus Promoció calculen que el cost de la instal·lació dels llums costarà al voltant dels 90.000 euros aproximadament, tenint en compte el cost del 2019. D'aquest import, els comerços en finançaran el 30%, uns 27.000 euros, mentre que l'Ajuntament en pagar uns 63.000.

Està previst que la campanya de Nadal 2020 comenci el 27 de novembre, dia en què s'encendrà també l'enllumenat nadalenc. Una altra de les mesures de suport que posa a disposició l’Agència és una major col·laboració entre l’Ajuntament i els caps de carrer, incrementant la contractació d’una persona com a suport comercial per als establiments. 

Les propostes per a les llums de Nadal, fins aquest dijous

El termini per presentar propostes a les diferents licitacions de l'enllumenat nadalenc està obert fins aquest dijous, 22 d'octubre. El Lot 1 preveu diversos motius i elements d'enllumenat per a les places del centre, amb un import màxim de 30.330 euros + IVA. El Lot 2 és el que correspon a l’arbre de Nadal que es vol col·locar al centre de la plaça del Mercadal, i que preveu un import màxim de 28.000 euros + IVA.

El Lot 3 està adreçat als motius d’enllumenat nadalenc que es repartirà per diversos barris de la ciutat, i que preveu una inversió de 9.400 euros + IVA, i finalment, hi ha un Lot 4 que està destinat a les garlandes, amb un import de 26.800 euros. L’import total previst per a aquestes licitacions és de 94.500 euros més IVA i la novetat més important és que s’ha incrementat amb 27.300 euros la dotació dels lots 1 i 2 per millorar-ne la qualitat.


Comentaris