L’Ajuntament de Reus habilita un espai web per fomentar el consum de productes de proximitat

Els establiments de la ciutat han d’omplir un formulari per informar del tipus de servei que poden oferir durant l'estat d'alarma
El consistori vol que els establiments de la ciutat guanyin visibilitat i puguin informar del tipus de servei que poden oferir | Laia Solanellas

 

L’Ajuntament de Reus ha habilitat un formulari al portal web Reus.cat per tal que els negocis i botigues de la ciutat pugin guanyar visibilitat i informar del tipus de servei que poden oferir als seus clients durant la crisi sanitària de la Covid-19. La recollida de dades ha de permetre, segons el consistori, «dibuixar un mapa ampli de l’activitat local» de la ciutat.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El formulari recull les dades dels comerços i negocis per sector i pregunta com poden subministrar el seu producte: a través de servei a domicili, comanda prèvia i recollida a la botiga, compra en línia, venda directa, whatsapp o correu electrònic entre altres. També demana altres aspectes com ara si hi ha un import de compra mínim o quins són els dies i els horaris actuals d’obertura dels establiments.

 

«Es vol propiciar que aquesta recollida de dades sigui la més extensa possible, també sobre el mapa de la ciutat i que el servei i el comerç de barri, el més pròxim, guanyi visibilitat a la xarxa», ha indicat el regidor d’Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Carles Prats.

 

A hores d’ara, Reus.Cat ja es fa ressò dels llistats de comerços i serveis que han facilitat les associacions comercials El Tomb de Reus i la Unió de Botiguers. Així mateix, ofereix telèfons de contacte dels paradistes dels Mercats de Reus, que aquests dies recomanen als seus clients que facin la comanda per telèfon abans de passar a recollir-la pel mercat.

 

Pròximament, el directori de comerços i servei es publicarà geolocalitzat al mapa de la ciutat, a través del Geoportal, el mapa virtual de la ciutat que amplia d’aquesta manera les seves funcionalitats. També es podrà consultar a través d’un cercador a Reus.Cat. Segons l’Ajuntament de Reus, «aquesta iniciativa pot ser a la vegada l’embrió d’un directori de ciutat que doni visibilitat al teixit comercial i especialment a establiments que hores d’ara no tenen presència a internet».