L'Ajuntament de Reus destina 100.000 euros més als projectes d'inversió en energies renovables

S''adhereix a la Setmana de l'Energia 2020 que té lloc del 22 al 26 de juny
Imatge d'arxiu d'unes plaques fotovoltaiques | TarragonaDigital.com

L'Ajuntament de Reus ha consolidat la seva aposta per l'energia renovable i l'estalvi energètic amb la inversió de 100.000 euros més per a projectes municipals d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. La nova inversió és un afegit als 300.000 euros que ja va invertir el passat mes de febrer la regidoria de Medi Ambient en el projecte d'instal·lació d'aquestes plaques a totes les escoles de la ciutat. 

Resten 200.000 euros per invertir en els projectes d'energia renovable

Aquest increment del 33% en la inversió pretén finançar nous projectes, i és una mostra clara de l'aposta del consistori per les energies renovables  Al seu temps, la feina ja feta permet obtenir l'energia no contaminant equivalent al consum d'un centenar de llars a partir de les set plaques fotovoltaiques instal·lades a diversos equipaments de la ciutat, entre ells la Biblioteca Xavier Amorós, Gaudí Centre i un total de cinc escoles.

La previsió inicial del govern municipal és rebre la rendibilitat de la inversió en uns cinc o sis anys i invertir 90.000 euros més aquest any, 100.000 més el 2021 i 110.000 el 2022. La inversió més avançada és la pressupostada per enguany, que servirà per finançar les instal·lacions elèctriques d'autoconsum de cinc centres educatius de la ciutat. D'altra banda, l'Ajuntament treballa ara en la planificació de la inversió d'aquests 100.000 addicionals i en culminar la definició dels propers projectes que s'executaran. 

L'increment de l'import de les inversions ha estat possible gràcies a la readaptació del pressupost a la nova normalitat que ha obligat a viure la pandèmia de la Covid-19. S'ha deixat en suspens la inversió que dedicada a ampliar la flota de vehicles municipals amb models elèctrics i sistema carsharing, ja que l'administració municipal ha promogut el teletreball dels seus treballadors públics.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, explicant les novetats en roda de premsa. | Cedida
 

Cent per cent d'autoconsum públic i bonificacions fiscals per a qui utilitzi energia fotovoltaica

L'aposta del consistori ganxet per l'energia verda s'ha concretat en dues línies d'actuació. Per una banda, ha certificat amb l'empresa proveïdora d'electricitat als edificis municipals i l'enllumenat públic que el 100% de l'energia a consumir d'aquest 2020 procedeixi exclusivament de fonts renovables, cosa que reduiria totalment el consum de CO2, un estalvi que el 2019 va ser d'unes 3.600 tones. D'altra banda, s'ha acordat en ple oferir bonificacions fiscals d'entre el 30 i el 50% de la quota íntegra de l'impost durant dos anys consecutius per aquells immobles que utilitzin instal·lacions solars fotovoltaiques en règim d'autoconsum.

L'Ajuntament s'adhereix a la Setmana de l'Energia 2020

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, s'adhereix a la Setmana de l'Energia 2020 que té lloc del 22 al 26 de juny, coincidint amb la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. S'han organitzat un seguit d'activitats dedicades a l'eficiència energètica i les energies renovables, que enguany, donada la situació actual causada per l'emergència sanitària de la Covid-19, tenen un caire de participació telemàtica. Aquí podeu consultar el programa de la Setmana.

"Ajudeu-los: Busquen el Lleó petit de Reus amb una divertida crida a les xarxes" "Dol a Reus: Mor l'exregidor Isidre Guitart"