Instal·len càmeres de vigilància al centre de Reus

S'estan col·locant les del carrer de Jesús | El carrer del Vent serà el següent en tenir-ne
Instal·len càmeres de vigilància al centre de Reus | Jordi Olària Gras

 

El centre de Reus comptarà, pròximament, amb un sistema de càmeres de videovigilància a la via pública. Ara mateix s'estan instal·lant els aparells, començant pel carrer de Jesús, on aquest matí els operaris treballaven. De la mateixa manera que el sistema instal·lat i ja en marxa a Mas Abelló, al districte de Sant Josep Obrer, les que ara s'instal·laran al centre de la ciutat estaran directament connectades amb la comissaria central de la Guàrida Urbana de Reus.

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals a Reus. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

L'actuació ha d'acabar servint per controlar, a distància, set noves zones de la ciutat de Reus segons va anunciar el govern local a finals de febrer. Alguns barris del centre de la ciutat, com el del Carme, ja reclamaven a principis de desembre que s'instal·lés aquest model de vigilància. De les set noves zones, de fet, una és l'eix que formen els carrers de Jesús i del Vent.

Càmera de vigilància instal·lada al carrer de Jesús de Reus | Jordi Olària Gras

 

Una segona zona ja ha quedat equipada, la del passatge de la Mare de Déu de la Macarena que, a la pràctica, ha suposat instal·lar una càmera en un dels vials de la zona que no en tenia. Aquesta primera fase compta amb un pressupost de 15.000 euros. Les pròximes zones on s'instal·laran càmeres de vigilància, en una fase posterior del projecte, són el carrer de la Sardana i la plaça Comte de Reus, al barri de la Sardana.

El carrer de Jesús, primer carrer del centre de Reus amb càmeres de vigilància | Jordi Olària Gras

 

També n'hi haurà a la plaça de la Cultura de la Pau —al costat de la Biblioteca Central Xavier Amorós—, a la plaça de Teresa Miquel i Pàmies —al barri Muralla—, la plaça d'Anton Borrell del Parc de Sant Jordi, i la pista poliesportiva del carrer de Llorenç Milans del Bosch —darrere del Santuari de Misericòrdia—. Tot plegat ha de servir per prevenir la delinqüència; segons explicava el govern el passat mes de febrer. Ha de servir per «incrementar la sensació de seguretat dels veïns i, alhora, evitar fets incívics i delictius».

"CONCURS: Busquen artistes per pintar diferents pistes de bàsquet de Reus" "Un miler d'infants canten junts al 'Fem Coral 2019' a Reus"