La bandera europea onejant al terrat de l'Ajuntament, on s'intueixen l'espanyola, la catalana i la reusenca al darrere

L'Ajuntament de Reus haurà de penjar les banderes en un lloc més visible

El jutjat torna a pronunciar-se sobre el compliment de la Llei de Banderes

L'Ajuntament de Reus té deu dies per penjar «en un lloc d'honor» la bandera espanyola. A principis de desembre es va col·locar al terrat de l'edifici, juntament amb la senyera i les banderes de Reus i de la Unió Europea, en un lloc poc visible i sense separació entre elles. Ara, el jutjat obliga a penjar-la en un lloc més visible segons ha informat Diari Més i ha pogut corroborar aquest mitjà, una deicisió que fonts municipals afirmen que es recorrerà.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Segons l'escrit de la jutgessa del contenciós administratiu número 1 de Tarragona, actualment les ensenyes «gairebé no es veuen» i «comparteixen un espai molt petit». És per això que ha donat deu dies a l'Ajuntament per rectificar després que l'exportaveu de Cs a Reus, Juan Carlos Sánchez, presentés imatges de com s'havien ubicat.

Va ser Sánchez, durant la seva etapa com a regidor reusenc, qui va denunciar que el consistori no complia la Llei de Banderes. La providència judicial se centra en la bandera espanyola, penjada «en un lloc recòndit del terrat de l'edifici municipal, aliè al lloc que li correspon», segons detalla el diari.

La jutgessa ordena que es pengin en un lloc «d'honor»

La magistrada també destaca que «oneja de manera inseparable» de la resta i, per tant, «no és perceptible». Tot plegat, apunta, és «totalment incompatible amb la posició d'honor». Insisteix també que, actualment, les banderes ni es distingeixen ni són visibles des de davant de l'edifici consistorial.

Tot plegat arrenca l'any 2018, quan Sánchez era portaveu de Cs a l'Ajuntament de Reus i va presentar un recurs al jutjat perquè s'obligués l'Ajuntament a complir la Llei de Banderes i, en concret, a penjar l'espanyola. El govern va defensar que mai havia onejat cap bandera i, per tant, no s'excloïa específicament aquesta.

La sentència va arribar aquest estiu, però un recurs del govern local va prorrogar-ne la definitiva. Finalment, i després d'una nova demanda de Sánchez perquè es donés compliment a la sentència, el tribunal va acabar donant-li la raó i ordenant a l'Ajuntament de Reus que pengés les banderes «en un lloc d'honor».

A principis de desembre es van penjar les quatre ensenyes al terrat de l'edifici, a l'extrem dret mirant-ho des de davant de la façana, i sense separació entre una bandera i una altra. Una decisió que es va justificar al·legant que ja es complia estrictament el que ordenava la sentència.