L'Ajuntament de Reus presenta una oferta de 73 activitats educatives amb moltes novetats

L'oferta educativa compta a hores d'ara amb 73 activitats, però encara es poden incorporar noves propostes
La serra de la cama de la Vella Quaresma és una de les activitats més destacades de les activitats i recursos educatius. | Cedida

 

L'Àrea d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus ha presentat la nova oferta d'activitats i recursos educatius (ARE) per al nou curs, entre les quals destaquen, en particular, catorze noves propostes i activitats recuperades que s'espera que tinguin una bona rebuda per part de la comunitat educativa de la ciutat. L'oferta, que compta amb 73 propostes, es podrà anar ampliant en el transcurs de les pròximes setmanes amb noves activitats que s'estan preparant.

 

El catàleg de les ARE de l'any passat, tot i engegar amb 89 propostes, es va tancar amb un total de 107, però així com cada any, l'oferta restarà oberta durant tota la campanya per anar-hi incorporant aquelles iniciatives educatives que es considerin d'especial interès, noves o renovades. Aquestes activitats i recursos, formen part de les activitats i programes educatius que promouen les diverses àrees del consistori i van adreçades a la comunitat educativa de la ciutat, encara que en alguns casos també a tota la comarca.

 

Un reguitzell d'activitats per complementar la programació escolar i el currículum

La voluntat de l'Ajuntament és presentar a la comunitat educativa a l'inici del curs una oferta interessant que permeti identificar de manera fàcil i còmoda un ventall d'activitats i recursos amb què complementar la programació escolar i el currículum. I és que, una temporada més, els professionals que formen part i participen en les activitats que inclou el catàleg no dubten en valorar-lo molt positivament, un fet que engresca l'Àrea d'Ensenyament a continuar treballant en aquesta línia.

 

L'ou com balla a Reus per Corpus. | Laia Solanellas

 

Set eixos temàtics i múltiples formats

La setantena d'activitats que fins el dia d'avui inclou el catàleg d'activitats i recursos educatius es distribueixen en set àmbits temàtics: Convivència i Participació, Cultura, Història i Patrimoni, Natura i Sostenibilitat, Orientació Laboral, Salut i Prevenció de riscos, i Esports. Totes elles amb formats diferents, des de, per exemple, rutes i visites guiades o teatralitzades, passant per tallers, jocs i altres activitats participatives, fins a exposicions, concursos i xerrades.

 

El catàleg 2019-2020 presenta recursos educatius consolidats, com és el cas de La Vella Quaresma, Corpus, els Gegants i l'Ou com balla, Fem Coral, Infants Ciutadans, l’Educació viària, les visites al Gaudí Centre i Reus històric, la Gimcana de l’alimentació saludable als mercats de Reus o la Sindicatura Municipal de Greuges. D’altres propostes de l’oferta ARE es van renovant promogudes des de Salut, la Biblioteca, el Museu, l'Arxiu, Joventut, els Mercats, l’IMFE, Medi Ambient, Aigües de Reus i un ventall divers que durant les properes setmanes s'hi sumarà.