La bandera europea onejant al terrat de l'Ajuntament, on s'intueixen l'espanyola, la catalana i la reusenca al darrere

L'Ajuntament de Reus acata la sentència i penja les banderes al palau municipal

El Tribunal Contenciós Administratiu de Tarragona havia obligat a complir la sentència, que encara no és ferma

L'Ajuntament de Reus ha penjat, finalment, les banderes europea, espanyola, catalana i reusenca a l'edifici consistorial. Obligat per una sentència judicial, els emblemes s'han col·locat al terrat de l'edifici ancorats a la part dreta, l'oposada a la torre amb el rellotge.

D'aquesta manera s'ha donat compliment a la sentència que ho obligava. Resulta evident que no s'han col·locat en un lloc especialment visible ni on destaquin gaire, i es troben totes juntes, sense separació entre elles. S'han col·locat ara en compliment amb la sentència del Tribunal Contenciós Administratiu de Tarragona emesa avui fa tres setmanes.

La sentència obliga a complir, de manera cautelar, la sentència emesa aquest estiu passat. El govern local la va recórrer, però es va presentar un recurs perquè, mentre no sigui definitiva, s'hagi d'aplicar igualment. Una petició que el tribunal va resoldre favorablement i que no es pot recórrer.

Dos anys de procés judicial per la Llei de Banderes

Tot plegat arranca l'anterior mandat, quan l'aleshores portaveu del grup municipal de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, va denunciar que l'Ajuntament de Reus no complia la Llei de Banderes i, en concret, que no hi onejava la bandera espanyola. El govern va argumentar aleshores que no hi havia onejat mai cap bandera i que no s'excloïa l'espanyola específicament.

Va ser l'any 2018 i la primera sentència va arribar aquest estiu. El govern la va recórrer, i Sánchez va presentar una petició perquè, fins que no es resolgués el recurs municipal, s'acatés la sentència. Una demanda que el Tribunal Contenciós Administratiu va resoldre favorablement fa menys d'un mes.

Arran de la primera sentència, qui havia sigut portaveu municipal de Cs ironitzava dient que «imagino que a un govern de PDECat i ERC no li agradarà contemplar la bandera espanyola onejant a la seva façana, però no li quedarà més remei que posar-la per acatar la sentència i complir la llei».

No s'estava de recordar que la demanda feia referència a la Llei de Banderes, i que per tant confiava que «l’alcalde de Reus també es digni a penjar les banderes catalana i reusenca, perquè l’Ajuntament mostri les tres banderes que ens representen a tots».


Comentaris
Tonald Drump
Moltes gràcies senyors de Ciudagramos per fer gastar els calers de tots els reusencs en coses INUTILS. Quan us vagi bé, podeu passar pel terrat de l'ajuntament i posar-vos les banderes per on descarreguen els carros.
Jj
Tonal Drump, te refieres a gastar los calers en pancartas, lacitos, referendums ilegales y casoplones en waterloo? Ah, no, que eso lo hacen los "lazis" hail!
Miauu
Tan dret tenen ficar pancarte a favor del.presos que ficar les banderesoficials a dia de avui,RESPECT
Ali Pau
Al alcalde Pellicer le pone la bandera rojigualda y no ha hecho falta apretarlo mucho para que la colgara. Los neoconvergentes de ERC lo ven bien porque hay que ampliar la base. Los de la ANC pues a quejarse y a llorar pero todos contratando a Endesa, Movistar, La Caixa, Banc Sabadell, Gas Natural, Iberdrola, comprando en Mercadona y con la estelada en el balcón para que no se diga.