L'Ajuntament de Reus elabora un pla de prevenció i gestió davant de futures noves pandèmies

Està previst que el pla prengui forma de cara a la tardor
L'Ajuntament de Reus engega un Pla de Prevenció de cara a futures pandèmies | AJ. Reus

Reus vol estar preparat davant d'una possible nova pandèmia. L'Ajuntament de Reus ha engegat un Pla de Prevenció per a la millora dels mecanismes de prevenció i gestió del risc davant de possibles noves pandèmies que afectin la ciutat. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer; la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i el regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, han presentat el pla aquest dimecres, 8 de juliol. L'objectiu del pla és tenir la ciutat a punt davant de possibles adversitats com la que va sorprendre el mes de març a l'inici de la pandèmia de la Covid-19.

Amb aquest pla es pretén aglutinar, després d'una anàlisi i un treball conjunt i exhaustiu, tot un seguit d'accions i de mecanismes de prevenció per a tenir presents davant d'un possible rebrot. A més, el pla farà un recull de les accions dutes a terme fins ara, les avaluarà i remarcarà les mancances detectades i les millores necessàries. 

Està previst que el pla prengui forma definitivament a l'inici de la pròxima tardor, tot i que les gestions que ja s'han començat a traçar, ja es van aplicant al dia a dia. Noemí Llauradó ha explicat que «avui presentem aquest pla que recollirà tot un seguit d'accions en matèria, sobretot de salut, seguretat, serveis socials i la resta de departaments i serveis que també han vist afectada la seva activitat».

El pla de treball consisteix en fer diverses sessions, algunes de les quals s'ampliaran en altres sectors de la ciutat que podran aportar les seves consideracions amb el seu coneixement, així com les possibles millores a aplicar de cara  a un futur immediat.  El regidor de Salut i Ciutadania, per la seva banda, ha matisat que «el treball es recollirà en tot un seguit de línies d'actuació que es desenvoluparan en diversos àmbits; en models i protocols d'intervenció, i finalment, en mecanismes de coordinació».

El document per a la millora dels mecanismes de prevenció i la gestió del risc davant de noves pandèmies a la ciutat de Reus es desenvolupa en diverses sessions que abordaran tot un seguit d'apartats i que comptaran amb la participació de diferents agents, des de treballadors municipals de diferents departaments per tal de debatre i reflexionar sobre com el model de ciutat ha de transformar-se per adaptar-se a situacions futures que puguin sorprendre novament, a membres del Comitè d'Emergències Municipals o també altres persones a títol individual en representació de sectors com l'econòmic, el comercial, el cultural i el social, entre d'altres. 

"Agenda: Reus presenta les activitats d'estiu amb mesures sanitàries per la Covid-19" "Què passa amb les festes de barri? Parlem amb associacions de Reus i TGN!"