L'Ajuntament de Reus promou el #RepteID per fomentar l'ús de la seu electrònica

Fa tan sols uns dies, l'Observatori d'Accessibilitat Web situava la web municipal en la vuitena posició del rànquing estatal

Pocs dies després de saber que la pàgina Reus.cat és la vuitena millor pàgina web municipal quant a accessibilitat de l'Estat, l'Ajuntament de Reus ha posat en marxa una campanya per facilitar que la ciutadania perdi la reticència a realitzar tràmits telemàtics i a fer ús dels serveis de la seu electrònica del consistori. Sota el nom de #RepteID, la iniciativa promou que la ciutadania es creï una identificació digital segura a l'IdCat Mòbil per relacionar-se amb la web municipal.

L'IdCat Mòbil permet fer tràmits ràpidament en qualsevol administració

El repte consisteix a crear-se un usuari a l'IdCat Mòbil i completar el tràmit electrònic 'Repte ID' que hi ha a la seu. Les primeres cinquanta persones que ho aconsegueixin, obtindran una entrada gratuïta a les piscines municipals. Una vegada s'obté l'idCat Mòbil, aquest sistema servirà a l'usuari per identificar-se en la majoria de tràmits amb les administracions catalanes i des de qualsevol dispositiu, sense necessitat d'instal·lar res.

Una eina per facilitar l'accés al web

L'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Reus i els Serveis de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions (STIT), amb aquesta idea, volen promoure el fàcil i còmode accés als serveis que ofereix la seu electrònica de l'Ajuntament i facilitar la realització de tràmits a través d'aquesta. Precisament, una de les primeres accions que l'usuari pot interpretar com una dificultat per fer un tràmit és el fet d'identificar-se digitalment. És per això que s'ha plantejat de fer-ho amb una eina com l'IdCat.

L'Ajuntament de Reus vol facilitar que la ciutadania perdi la reticència a realitzar tràmits telemàtics  | Cedida

 

Davant d'això, el repte, que estarà actiu els cinc dies d'aquesta setmana —que, a més, n'inclouen un de festiu— proposa una acció senzilla i fàcil de completar. Per fer-ho més entenedor, l'Ajuntament de Reus ha produït un Tutorial idCat Mòbil sobre l'idCAT Mòbil que es pot trobar al canal de YouTube de l'Ajuntament i al web Reus.cat.

"😱 Un conductor begut atropella un agent de la Guàrdia Urbana" "🍎ATENCIÓ: Obre un nou supermercat a Reus!"