L’Ajuntament de Reus i Protecció Civil col·laboraran plegats quatre anys més

Aquest dimecres ha tingut lloc la firma del nou conveni de col·laboració entre consistori i entitat
El nou conveni regula la col·laboració dels voluntaris com un recurs de la ciutat en funcions de protecció civil | Cedida

 

L’Ajuntament de Reus i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus han signat un nou conveni de col·laboració a quatre anys vista. L’acord, signat per la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme de l’Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, i el president de l’Associació, Francisco Carmona, amplia la vigència dels acords i deixa constància «del rigor i seriositat de l’entitat en les seves actuacions».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Tal com indica el consistori, el procés de transformació i professionalització que ha portat a terme l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil en els darrers anys l’ha convertit en un col·laborador necessari de la Guàrdia Urbana en tasques de suport de protecció civil. El nou conveni regula la col·laboració dels voluntaris com un recurs de la ciutat en el desenvolupament de les funcions de protecció civil, en comunicació, coneixement i coordinació de la Guàrdia Urbana i del Servei d’Emergències i Protecció Civil de l’Ajuntament de Reus.

 

L’Associació de voluntaris està preparada per actuar en casos de grans esdeveniments, accidents, incendis i simulacres, i té un paper reservat en els plans d’emergència municipals. El nou conveni signat entre l’Ajuntament i l’entitat regula la col·laboració en les activitats següents:

 

  • Dispositius preventius d’informació, assistència i suport, als cossos de seguretat, amb actuacions preventives en esdeveniments amb elevada concentració de persones que impliquin la realització d'activitats de risc.
  • Col·laboració en situacions d’emergència, preemergència o alerta, mitjançant la realització de retens de guàrdia, suport logístic, etc., sempre d’acord amb els plans d’emergència.
  • Col·laboració en actuacions de possibles emergències; redacció, revisió i actualització dels plans d’actuació municipals dels PEMS, així com simulacres d'aquests.
  • Col·laboració en tasques de divulgació i informació a la població en matèries de protecció civil.
  • Comunicació de fets o circumstàncies que puguin suposar un risc per a les persones, els béns o el medi ambient.
  • Col·laboració en situacions d’emergències fora de Reus, amb la necessària autorització de l’Ajuntament.

 

Al seu torn, el consistori es compromet a coordinar les accions dels voluntaris de protecció civil; a donar suport operatiu en les accions i requeriments de l’entitat en el desenvolupament de les accions que porti a terme; i a organitzar programes i cursos anuals de formació i pràctiques per als membres de l’entitat.

 

La col·laboració municipal es concreta també amb una subvenció vinculada als serveis de suport als cossos de seguretat, i als actes festius, culturals i esportius, així com al finançament dels uniformes dels voluntaris i, entre altres conceptes, al manteniment de la xarxa de comunicacions. El conveni també regula la cessió d’ús d’un immoble situat al carrer de Sant Carles i Sant Josep com a seu social de l’entitat.

 

A més, també preveu la cessió per a esdeveniments puntuals d’un vehicle per al servei municipal d’Emergències i Protecció Civil i la cessió, entre altres, de la infraestructura de comunicacions de la Guàrdia Urbana.

 

Més notícies de la categoria Reus