Roda de premsa de presentació de la nova Carpeta Ciutadana a Reus

Reus fa un nou pas cap a la transformació digital amb una Carpeta Ciutadana renovada

La nova Carpeta s’ofereix amb un disseny renovat agradable, més intuïtiu i fàcil de fer servir

L'Ajuntament de Reus estrena la nova Carpeta Ciutadana, un espai digital  personal per fer tràmits i gestions amb l'ajuntament i comunicar-s'hi de manera directa a través d'internet.

La Carpeta Ciutadana és una àrea privada i segura de la ciutadania que facilita la relació dels ciutadans amb l'Ajuntament de Reus per mitjans electrònics i durant tot l'any les 24 hores del dia. Inclou la Carpeta Ciutadana, la Carpeta Empresa i Entitat; i la Carpeta Proveïdor en funció del perfil.

Aquesta eina permet consultar i actualitzar les teves dades, obtenir documentació i realitzar o consultar l'estat dels tràmits, pagaments, expedients o qualsevol altra gestió, evitant d'aquesta manera la presencialitat.

Per part de l'Ajuntament de Reus, aquest és un nou pas en el procés de transformació digital  de l'administració municipal per impulsar la relació amb la ciutadania a través dels canals telemàtics.

Una Carpeta Ciutadana renovada i senzilla

El passat  17 de maig es va estrenar la nova versió de la 'Meva Carpeta', la qual s'ha dissenyat pensant que sigui encara més útil i amb l'objectiu de guanyar en transparència i proximitat amb la ciutadania.

En aquesta nova versió s'introdueix millores tecnològiques per guanyar en proactivitat i es presenta amb un disseny totalment renovat, més agradable i intuïtiu per facilitar el seu ús. Així, entre altres millores, s'ha incorporat un apartat de vista ràpida  que resumeix tota la informació disponible de l'usuari. També s'ha inclòs un espai de tràmits i serveis destacats segons el perfil de cada usuari.

A més a més, juntament amb la nova carpeta, es va presentar la nova seu electrònica amb el mateix disseny intuïtiu i de fàcil accés on es pot trobar la resta de serveis d'administració electrònica.

Des de la  seu electrònica municipal es poden fer la majoria dels  tràmits  per mitjans electrònics sense necessitat de fer-ho presencialment; i des de la meva carpeta es poden consultar fins a 27 conjunts de dades i gestions diferents.
 

Com accedir-hi i què es pot fer

L'Ajuntament de Reus ha publicat un tutorial que dona a conèixer aquest nou entorn de relació directa

Per accedir a ‘La meva carpeta’ cal identificar-se prèviament de manera segura i fiable, a través de l’idCat Mòbil o Cl@ve PIN. També són vàlids altres sistemes d'identitats o certificats digitals sempre que estiguin reconeguts pel Consorci Administració Oberta de Catalunya, d’acord amb la normativa vigent.

La Carpeta Ciutadana ofereix una visió completa i transparent de tota la relació administrativa entre l'Ajuntament de Reus i l’usuari i permet realitzar tràmits de tota classe.

Consultar i modificar les dades personals.

Rebre les comunicacions per correu electrònic o SMS i estalviar paper i desplaçaments.

Domiciliar i pagar els impostos o descarregar-se un rebut, des de casa i sense cues

Registrar una sol·licitud i veure si està acceptada.

Formalitzar inscripcions i veure’n l’històric.

Si encara et queden dubtes, consulta el manual amb la guia de requeriments i preguntes més freqüents