Reus destina més de 100.000 euros a ajuts per a empreses

S'incorpora, enguany, una partida de subvenció als plants d'internacionalització
Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica a l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària

 

L'Ajuntament de Reus obre, fins al 28 de setembre, la convocatòria d'ajuts a les empreses de Reus amb una partida de 90.000 euros. Es tracta de subvencions per a negocis de nova creació, que es traspassin de propietat o que millorin les seves instal·lacions. Aquest 2018, i amb convocatòria oberta fins al 31 d'agost, s'incorpora també una línia d'ajuts a la internacionalització de les empreses reusenques, una partida dotada amb 16.200 euros.

Aquest total de 106.200 euros podran beneficiar fins a 54 petites i mitjanes empreses de la ciutat, «a qui els ajuts suposin un 5 % o un 10 % de la inversió, una xifra significativa», explica Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus.

Quatre línies d'ajut a les empreses de Reus

Els ajuts, que ja s'atorgaven fins ara, es divideixen en tres línies d'inversió per a projectes executats entre el 17 d'octubre de 2017 i el 28 de setembre de 2018. Una partida de 40.000 euros es destina a aquelles empreses de Reus de nova creació, és a dir, als negocis que hagin nascut enguany i que hagin suposat una inversió mínima de 10.000 euros. D'aquesta despesa total, la línia d'ajut que es concedeix entre Ajuntament de Reus i Redessa és d'un màxim de 2.000 euros per empresa, és a dir, que se'n podran beneficiar una vintena de companyies.

El traspàs d'un negoci com a mesura per mantenir-lo funcionant també pot rebre ajut d'aquesta línia de subvencions. En aquest cas es tracta d'una partida de 20.000 euros limitada a 2.000 euros per ajut i condicionada, també, a haver realitzat una inversió mínima de 10.000 euros. Els mateixos condicionants s'estableixen per ajudar aquelles empreses que hagin fet inversions de millora a les seves instal·lacions, una línia que compta amb una partida de 30.000 euros.

Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica a l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària

 

La internacionalització de les empreses, nova línia d'ajuts

A més de les tres línies d'ajuts ja existents, aquest 2018 s'incorpora al programa l'ajut a la internacionalització. En concret es podrà subvencionar fins a 1.800 euros prop d'una desena d'empreses que necessitin elaborar un Pla de Promoció Internacional i un Pla de Màrqueting Digital. La partida compta amb 16.200 euros i les empreses que hi vulguin accedir no poden superar les 50 persones de plantilla, han de comercialitzar productes d'elaboració pròpia i el seu volum d'exportació anterior a la inversió no pot superar el 15 % de la facturació total.

Reus ajuda a 250 empreses en quatre anys

El balanç d'aquest programa d'ajuts que es fa des del govern local és positiu. El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, augura que quan acabi el mandat se n'hauran beneficiat unes 250 empreses. La convocatòria del 2017 va arribar a 44 empreses, i aquest 2018 la xifra pot ser similar. Per tal de guiar les empreses que s'interessin per rebre aquestes subvencions, Redessa els ofereix una sessió informativa el pròxim 23 de juliol a dos quarts de deu del matí a l'edifici Tecnoparc.

"Les primàries republicanes de Reus culminaran a la tardor" "Els veïns de la Sedera volen portar el seu futur al plenari"