Les ocupes del carrer Alt del Carme de Reus «amenacen» les veïnes als Jutjats

Les noies denunciades per amenaces s'haurien abraonat sobre les veïnes denunciants abans del judici | La Guàrdia Urbana ha intervingut en l'aldarull
Imatge d'arxiu dels Jutjats de Reus | Jordi Olària Gras

 

Aquest dimarts s'havia de celebrar el judici pel cas de les amenaces que haurien rebut dues veïnes del carrer Alt del Carme de Reus per part del grup d'inquilines de l'edifici del costat. Tal com van explicar ahir públicament, les haurien amenaçat de mort de manera reiterada després de fer-los la vida impossible durant els darrers mesos. Dins dels Jutjats s'hauria produït un nou incident amb amenaces i «agressions».

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

El cas és que el judici s'ha suspès perquè faltaven algunes de les noies que havien de declarar com a acusades. A més, les amenaces s'han repetit dins dels Jutjats de Reus i haurien acabat amb les denunciades abraonant-se sobre les veïnes segons fonts veïnals. L'aldarull hauria requerit que actués tant la seguretat dels Jutjats com, en última instància, la Guàrdia Urbana de Reus.

Segons ha explicat a TarragonaDigital el president de l'Associació de Veïns l'Harmonia del Carme, Josep Machado, havia acompanyat les veïnes a declarar i també ha rebut amenaces i insults. Fonts municipals han confirmat a aquest mitjà que una patrulla de la Guàrdia Urbana s'ha desplaçat als Jutjats quan l'ha avisat el president veïnal i ha presenciat les amenaces de les denunciades.

De dreta a esquerra, Maya Lucena i Judith Núria González, denunciants, i Josep Machado | Jordi Olària Gras

 

Agressions i amenaces dins dels jutjats

«Ens han agredit, ha hagut d'intervenir la seguretat del Jutjat i la Guàrdia Urbana; les han amenaçat de mort dins dels Jutjats», explica Machado. Afegeix que «em pensava que es frenarien, allí dins, i lluny de frenar-se ens han increpat i ens han amenaçat». Durant l'aldarull, una de les veïnes hauria patit un atac d'ansietat dins de les dependències judicials i hauria estat atesa per un metge.

De resultes de tot plegat, Machado afirma que han fet dues peticions. «Ara s'ha de tornar a fer la denúncia, i hem demanat una ordre d'allunyament i he demanat també que els posin seguretat perquè estan amenaçades». De fet, la policia reusenca també ha acabat intervenint durant l'aldarull d'aquest migdia, segons explica el president veïnal, per garantir la seguretat de les veïnes, «han hagut de ser acompanyades per la Guàrdia Urbana primer a la comissaria i després a casa». La policia local confirma haver acompanyat les veïnes a les seves dependències després que els informessin que volien presentar la nova denúncia.

D'esquerra a dreta, els números divuit i vint del carrer Alt del Carme | Jordi Olària Gras

 

La vista judicial, convocada a les 12 del migdia al Jutjat de primera instància número sis de Reus, hauria arribat a iniciar-se en el cas de la denúncia de la veïna del número 16 del carrer Alt del Carme, però s'hauria acabat suspenent. «S'ha suspès el primer judici, la del número 18 i després també el del número 16 perquè faltaven aquestes noies». Algunes de les denunciades, segons ha explicat Josep Machado, no s'han presentat a la vista, motiu pel qual el jutge que porta el cas hauria suspès totes dues sessions.

"🎟 ExproReus potenciarà les activitats per a nens i nenes de totes les edats" "📷Fabián Acidres engega el cicle d'exposicions fotogràfiques a Cal Massó"