L'Àliga i els Gegants Indis de Reus actuen als Països Baixos

Aquests elements del seguici festiu van participar en el Reuzengilde Gigantius de Maastricht
Foto de família del Reuzengilde Gigantius de Maastricht | Gegants de Reus

 

La Festa Major de Sant Pere es va avançar unes setmanes per l'Àliga i el Gegant Indi i la Geganta Índia, elements del seguici festiu de Reus. El motiu es troba a 1360 quilòmetres de la seva ciutat natal, Reus, on van canviar la plaça del Mercadal per la plaça central de Maastricht, una població dels Països Baixos. L'Àliga i els Gegants Indis van participar en el Reuzengilde Gigantius de Maastricht, una trobada d'elements festiu tant d'Holanda, de Bèlgica, de Franca i una colla catalana.

 

L'Àliga i els Gegants Indis de Reus viatgen als Països Baixos

El passat cap de setmana, 1 i 2 de juny, l'Àliga i els Gegants Indis de Reus van fer un llarg viatge per participar en la Reuzengilde Gigantius de Maastricht. als Països Baixos. El passat dissabte aquests dos elements festius del seguici reusenc van fer una cercavila pels carrers de Maastricht, on tant l'Àliga com els gegants reusencs van portar l'acompanyament musical de la Cobla Reus Jove durant els moments d'actuació.

 

L'Àliga de Reus ballant pels carrers de Maastricht, als Països Biaxos | Cedida

 

L'endemà a aquesta cercavila es van afegir 26 colles d'arreu d'Europa, concretament 12 d'holandeses, 16 de belgues, 2 franceses i una colla catalana. Una jornada festiva a la localitat de Maastricht que va reunir a diferents elements festius del territori europeu.

 

Una processó de gegants internacionals

Aquest esdeveniment internacional va comptar amb colles de gegants alguns de dimensions molt grans, bandes de música, colles històriques, recreacions de l'època medieval, animals —com cavalls i ovelles— i diversos elements que van mostrant les èpoques de la història de Maastricht. Aquesta trobada internacional s'ha organitzat amb motiu del 50è aniversari del festival Reuzengilde Gigantus.

 

Els portadors de l'Àliga, la Cobla Jove Reus i altres elements qu evan particpar a Reuzengilde Gigantius de Maastricht | Cedida

 

Al Reuzengilde Gigantius de Maastricht els gegants són els protagonistes

L'entitat cultural holandesa Gigantius Maastricht són els organitzadors del Reuzengilde Gigantius de Maastricht i han convidat a colles d'Europa per participar en aquesta festa d'elements a la ciutat. Enguany la desfilada internacional s'ha fet perquè cada cinc anys els Gigantius fan una trobada amb una processó de bèsties i elements molt diversos però a la vegada molt semblants. Enguany amb una edició especial perquè els Gigantius celebren 50 anys.

 

 

No obstant això, els gegants de Reus, l'Àliga i els Gigantius no és el primer cop que es veuen les cares, i és que aquests gegants van visitar la capital del Baix Camp pel Congrés Internacional de Gegants que es va dur a terme fa dos anys.

Més notícies de la categoria Reus