El barracó de l'escola Prat de la Riba de Reus no es retirarà a curt termini

Les obres per ampliar l'edifici són «molt complicades» i, tot i que no es descarta res, tampoc s'ha començat a treballar cap projecte
El barracó s'ha instal·lat al pati de l'escola que dona al passeig de Sunyer | Jordi Olària Gras

 

El mòdul prefabricat de l'escola Prat de la Riba de Reus no es retirarà a curt termini. La catalogació cultural de l'edifici fa «molt complicades» unes possibles obres d'ampliació i, ara mateix, la situació es troba en el mateix punt que quan es va instal·lar: buscant una solució a la manca d'espai a l'escola. El vessant normatiu dificulta moltíssim poder actuar a l'edifici, i el pressupost que podria requerir un projecte com aquest seria «una exageració», segons algunes fonts.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

«El departament de Salut havia fet un requeriment», apunten a aquest mitjà fonts municipals. Arran de la petició, «s'han fet unes obres de millora que han consistit a traslladar l'aula de música de les instal·lacions de la cuina-menjador i adequar les mateixes». A la pràctica, «s'ha traslladat l'aula de música al mòdul prefabricat que hi ha al pati de l'escola», conclouen des de l'Ajuntament de Reus.

Façana principal de l'escola Prat de la Riba | Jordi Olària Gras

 

La complicació de fer-hi obres

Quan va començar el curs passat, des del consistori reusenc es considerava un mal menor al qual haurien preferit que no s'hagués de recórrer, però les limitacions de les instal·lacions ho havien fet inevitable. Les mateixes fonts municipals recorden que «abans d'acabar l'anterior mandat s'havia demanat a la Generalitat que es fes un estudi de viabilitat per guanyar un pis d'alçada en una ala de l'edifici, i es va comunicar que era molt complicat pel que fa a la normativa».

La proposta ja va rebre una frenada quan es va plantejar a Ensenyament, precisament, perquè l'edifici és un Bé Cultural d'Interès Local. Aquesta catalogació fa molt difícil poder-hi fer obres. Regular els BCIL és potestat del departament de Cultura, amb qui Ensenyament es reunirà pròximament segons afirma Jean-Marc Segarra, director dels serveis territorials d'Ensenyament a Tarragona.

Barracó de l'escola Prat de la Riba | Jordi Olària Gras

 

Sense solucions sobre la taula

«Ho tenim molt malament perquè és un BCIL, i encara no sabem quina serà la millor opció», admet a TarragonaDigital. Assegura que no s'ha descartat cap opció, però que tampoc n'hi ha una que permeti ser optimistes a curt termini. «Les obres són massa complicades, no ens n'hem sortit encara, estem estudiant com fer-ho; no hem trobat una solució fàcil, no descartem res, però no n'hem trobat cap», explica.

Aquest serà el segon curs amb un mòdul prefabricat al pati de l'escola Prat de la Riba, una solució que es va plantejar com «el més temporal possible», però que encara no té data final. Mentrestant, fons municipals apunten que l'escola s'ha adaptat a desenvolupar la seva activitat en les condicions actuals, una circumstància que fonts de la comunitat educativa corroboren, tot i que mantenen que s'ha de tractar, exclusivament, d'una «solució provisional».

"🔴 Perd 2 dents en una forta baralla a la sortida d'una discoteca a Reus" "Finalitzen les proves per incorporar 20 nous agents a la Guàrdia Urbana de Reus"