Amenacen a una treballadora social de l'Ajuntament de Reus amb una arma blanca

Els fets van tenir lloc a les oficines d'Atenci贸 Directa de l'脌rea de Serveis Socials el passat dilluns 29 de juliol

 

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament de Reus on es troben les oficines  | TarragonaDigital

 

A les oficines d'Atenci贸 Directa de l'脿rea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, el passat dilluns 29 de juliol, va tenir lloc un intent d'agressi贸 a una treballadora social de l'ajuntament amb una arma blanca per part d'un usuari. Des de la secci贸 sindical de la CGT manifesten que mai s'havia arribat a amena莽ar amb una arma blanca a una treballadora tot i que ja hi havien hagut altres incidents, i per aquest motiu demanen m茅s mesures de seguretat laboral a l'Ajuntament de Reus.

 

Amenacen a una funcion脿ria amb una arma blanca

Els fets van tenir lloc el passat dilluns quan una persona que acompanyava a un usuari a la zona d'Atenci贸 a la Ciutadania de Serveis Socials a l'Ajuntament de Reus, va comen莽ar a cridar a una de les funcion脿ries de l'脿rea fins al punt de treure un ganivet i amena莽ar-la. Davant d'aquest fet, la funcion脿ria va denunciar el que havia succe茂t a la policia i r脿pidament agents de la Gu脿rdia Urbana de Reus es van personar al lloc i van acabar detenint l'agressora.

 

CGT demana m茅s mesures de seguretat 

Des de la secci贸 sindical de CGT a l'Ajuntament de Reus manifesten que aquest fet tamb茅 es produeix en altres espais, com a la sanitat, on els treballadors tamb茅 reben amenaces en els centres m猫dics. En aquesta secci贸 de Serveis Socials ubicats a l'Ajuntament de Reus, tamb茅 es repeteixen les amenaces i per aquest motiu demanen a l'Ajuntament que augmenti el servei de seguretat a les oficines d'atenci贸 al ciutad脿. 

 

En aquest sentit el representant de l'acci贸 sindical CGT Baix Camp 鈥 Priorat, Miguel Moya, explica que 芦aquesta situaci贸 comen莽a a ser insostenible, necessitem m茅s mesures d'actuaci贸 per aquests casos禄. Alguna de les propostes que exposa 茅s ensenyar un pla d'actuaci贸 pels treballadors i treballadores quan es donin aquests casos o b茅 ampliar la seguretat a les oficines, i no nom茅s al vest铆bul del consistori.

 

La usu脿ria va ser detinguda per la Gu脿rdia Urbana

L'Ajuntament de Reus ha confirmat que la usu脿ria del servei municipal el mateix dia va ser detinguda per la Gu脿rdia Urbana de Reus, a m茅s han ofert a la v铆ctima de l'agressi贸 assist猫ncia psicol貌gica. L'Ajuntament de Reus ha manifestat que est脿 obert a negociar les mesures de seguretat laboral actuals i si es considera adient, revisar-les i aplicar-ne de noves.

 

Treballadors de serveis socials s'exposen a situacions conflictives

芦Les persones que reballen en l'administraci贸 p煤blica tamb茅 han d'estar protegides, ja que poden passar casos com aquest禄 manifestava Miquel Moya. Un espai on comenta Moya que es repeteixen les situacions perilloses com usuaris que criden, que poden nerviosos i agressius o que tenen actituds violentes.