GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Amenaces de mort, ansietat i insomni: el malson de dues veïnes del barri del Carme de Reus

Denuncien els inquilins, irregulars, del número vint del carrer | Expliquen que fa mesos que els fan la vida impossible
De color taronja, el número vint del carrer Alt del Carme de Reus, on hi hauria els pisos ocupats | Jordi Olària Gras

 

Les amenaces al veïnat del carrer Alt del Carme de Reus arribaran aquest dimarts al jutjat. Diverses persones que viuen al cor del bari Carme han denunciat als Mossos d'Esquadra que els ocupants de l'edifici del costat les haurien amenaçat de mort després de mesos de fer-los la vida impossible. Sospiten que els inquilins, en situació irregular, exerceixen la prostitució i el tràfic de drogues des dels pisos ocupats.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

«Són grups grans de noies que entren i surten, tenen música fins a altes hores, piquen a les parets com si tinguessin un martell i no podem dormir perquè ens han amenaçat de cremar-nos la casa», exclama Maya Lucena. Aquests grups de noies, expliquen, ocupen el segon i el tercer pis del número vint del carrer, propietat d'un privat, mentre que ella viu al segon pis del número divuit.

 

«Visc aquí des de fa set anys, però la família del meu marit hi ha viscut tota la vida; la situació és insostenible». La situació va arribar al punt de màxima tensió fa dos dissabtes, el dia 21 de setembre. Segons la denúncia presentada pels veïns, entre aquell migdia i els dies anteriors, una de les noies els va cridar «et tallarem el coll», «t'apunyalo i no ho pago perquè sóc menor, estrangera de merda», «tot i que sóc de Canàries, afegeix Lucena; «avui no trauràs a passejar el gos perquè us estem esperant», «us apunyalo, us juro que us apunyalo, estàs morta, estàs morta».

 

De dreta a esquerra, Maya Lucena, Judit Núria González i Josep Machado | Jordi Olària Gras

 

Ansietat, insomni i guàrdies per torns

«Estem vivint un moment de terror psicològic, no podem sortir de casa nostra perquè ens amenacen d'entrar-hi, ens diuen que si truquem a la policia, ens tallaran el coll», relata Maya Lucena, que assegura que en alguna de les ocasions les han amenaçat amb un ganivet. En la mateixa línia explica com s'han viscut els darrers mesos Judith Núria González, veïna del número setze del carrer que també hauria rebut amenaces i a qui fins i tot s'haurien arribat a agafar al seu balcó, apunta, per demostrar-li que podien entrar a casa seva.

 

«Jo tinc problemes d'ansietat i d'insomni; avui he dormit tres hores, i ahir tres hores més», explica. A més, aquest dissabte passat manté que va patir una crisi d'ansietat perquè les amenaces es van dirigir contra el seu pare, de 73 anys. «Estic nerviosa de no dormir, de no descansar, d'estar vigilant fent torns, tot el dia amb el mòbil a la mà, 'Maya, que ets a casa?', això no és manera de viure».

 

Les dues veïnes expliquen que dormen fent torns perquè la que queda desperta pugui vigilar si passa res. Maya Lucena ha aparcat els seus estudis a causa de la situació que viuen, «he hagut d'aparcar el meu treball de final de grau i els estudis d'oposició perquè no puc, i prenc pastilles per l'ansietat, i he de trucar el meu sogre perquè baixi a acompanyar-me».

 

Els balcons del segon i del tercer pis del número vint del carrer Alt del Carme | Jordi Olària Gras

 

Denuncien amenaces amb arma blanca

Les dues veïnes i el president de l'Associació de Veïns l'Harmonia del Carme, Josep Machado, han presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra, segons expliquen, després d'haver rebut amenaces de mort amb una arma blanca en presència dels agents policials. «Dissabte de la setmana passada va petar tot; gairebé es va arribar a les mans, et provoquen perquè les peguis i et diuen que són menors; aixequen el puny, se't posen al davant i et van empenyent amb el pit», explica Judith Núria González.

 

Les amenaces, relata Maya Lucena, han continuat quan han sabut que s'havia presentat la denúncia. «Quan ho han sabut hem rebut amenaces dient que no arribaríem al judici». Afegeix que «hem trucat als Mossos moltes vegades i ens diuen que només poden passar cada vegada que els truquem, però que on es pot resoldre això és demà al jutjat».

 

D'esquerra a dreta, els números divuit i vint del carrer Alt del Carme | Jordi Olària Gras

 

«Si el jutge no pren mesures, les prendrem els veïns»

El veïnat sospita que als pisos ocupats s'hi exerceix la prostitució i el tràfic de drogues. Asseguren que això passa des de principis d'any, però que és entre juny i juliol quan s'agreuja la situació. Apunten que el grup de persones que ocupa els habitatges va canviar llavors, a principis d'estiu, i que les persones que hi són actualment tenen una actitud més «xulesca i agressiva».

 

Josep Machado manté que «des de l'associació i com a veïns no podem permetre que s'amenaci de mort a veïns i veïnes». De fet sentencia que «espero que el jutge prengui mesures, perquè si no les pren el jutge, les prendrem l'Associació de Veïns, i acabarem tapiant aquesta casa». Es tracta d'una actuació que ja han emprès en altres zones del barri del Carme com a mesura per lluitar contra les ocupacions il·legals.

 

Les dues portes de l'esquerra són del número set del carrer Alt del Carme | Jordi Olària Gras

 

«Aquí el problema és que hi ha prostitució i droga, i no ho volem», afegeix. Igual que les veïnes denunciants, diferencia entre les ocupacions il·legals que, assegura, estan organitzades per «màfies» de les famílies que entren en un pis perquè necessiten un sostre. Al mateix carrer Alt del Carme hi ha totes dues menes d'ocupacions, asseguren, i denuncien la del número vint i la del número set, on asseguren que «als baixos s'hi punxen i els tenen plens de brossa». No revelen, però, els altres habitatges ocupats, expliquen «perquè no porten problemes».