Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ANC i CDR de Reus preparen inauguracions del Parc U d'Octubre

L'Assemblea hi organitza un acte aquest dissabte | Els Comitès es plantegen fer-ho als volts de l'1 d'octubre
L'assemblea oberta s'ha celebrat a la plaça del Baluard | Jordi Olària

 

El Parc U d'Octubre de Reus, situat a l'avinguda 11 de Setembre, no s'ha inaugurat, i el moviment social independentista considera que caldria fer-ho. És per això que, davant la inacció del govern local en aquest sentit, han decidit prendre la iniciativa. El CDR de Reus ha convocat, aquest dimecres al vespre, una assemblea obreta per recollir idees en relació a com i quan estrenar aquest espai, una trobada on l'ANC els ha explicat l'acte que tenen programat per aquest dissabte i que també va en aquest sentit.

Una jornada d'activitats per inaugurar el Parc U d'Octubre

Pel que fa al CDR, l'assemblea ha arribat a reunir una cinquantena de persones. Una de les opinions que, durant la pluja d'idees, s'han rebut amb més acord, és la de programar una jornada d'activitats un cap de setmana proper a la data que commemora el parc. Aquest cap de setmana podria ser el del 29 i 30 de setembre, quan s'organitzaria un sopar popular amenitzat, si poden organitzar-ho amb música d'autors locals.

 

L'assemblea del CDR vol inaugurar el Parc U d'Octubre de Reus | Jordi Olària

 

Pressionar l'Ajuntament perquè se sumi a la inauguració

A l'assemblea oberta s'han sentit comentaris contra el govern de Reus i el seu alcale, Carles Pellicer, per no haver inaugurat el parc. Un des assistens ha proposat organitzar una recollida de signatures per dur-les al plenari municipal en funció de prec demanant que es dugui a terme aquesta inauguració i provocar, així, que el govern hagi de prendre una postura pública.

Una instància per la inauguració del Parc U d'Octubre

La relació amb l'Ajuntament, s'ha apuntat per part d'un altre dels participants, també podria passar per registrar una instància al consistori demanant permís per realitzar l'acte que s'acabi organitzant. En aquest sentit, hi ha hagut qui ha respost que poden negar-la i, tot seguit, algun altre dels participants ha apuntat que caldria dur a terme l'acte hi hagi permís o no.

 

Recollida de signatures mentre s'acaba d'organitzar la inauguració

Sense haver tancat cap convocatòria concreta, i a l'espera de seguir recollint opinions i de valorar fins on arriben els recursos organitzatius del CDR Reusenc, l'assemblea ha acordat engegar la recollida de signatures per presentar a l'Ajuntament en relació a la inauguració del Parc U d'Octubre. La voluntat del Comitè de Defensa de la República de Reus és poder-la registrar a l'Ajuntament perquè es debati o bé es realitzi el prec el primer plenari després de l'estiu, el mes de setembre.

 

L'assemblea oberta del CDR ha arribat a reunir una cinquantena de persones | Jordi Olària

 

L'ANC commemora l'1 d'Octubre aquest dissabte

Pel que fa a l'Assemblea Nacional Catalana —que en un altre ordre de coses, aquest dimarts ha decidit donar suport a una llista unitària independentista l'any 2019—, aquest dissabte, 14 de juliol, organitza un acte de commemoració de la jornada de l'1 d'octubre de 2017. A dos quarts de set del vespre començarà una cercavila des de la plaça d'Evarist Fàbregas, al Pallol, que pujarà fins al Mercadal i la plaça de la Llibertat per acabar al Parc U d'Octubre.

 

Amb la participació, també, d'una caravana de cotxes grocs, l'acte seguirà a les 8 del vespre amb la participació de Ramon Cotarelo —politòleg madrileny que s'ha posicionat públicament i repetidament a favor de la independència de Catalunya— i els dolçainers valenciants Estrela Roja.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris