NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Pancartes de «#FakeJustice», en la concentració a la Mercadal de Reus

L'ANC de Reus demanarà explicacions a l'alcalde davant el judici de l'1-O

Després que l'alcalde censurés la col·locació d'una pancarta de denúncia, l'entitat ha convocat socis i simpatitzants perquè assisteixin al Ple de l'Ajuntament

L'Assemblea Nacional Catalana de Reus ha emès un comunicat per fer palès públicament el seu desacord amb l’actitud de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, per la seva negativa a penjar una pancarta denunciant la justícia espanyola. L'entitat sobiranista ha fet una crida als seus socis i simpatitzants perquè assisteixin al Ple de l'Ajuntament del pròxim dilluns, 11 de febrer, amb la voluntat de demanar explicacions al batlle.

L'ANC al plenari d'aquest dilluns

El conflicte es va produir el passat 1 de febrer, en les mobilitzacions de suport als presos polítics que eren traslladats cap a Madrid. A la capital del Baix Camp, centenars de persones es van reunir a la Plaça del Mercadal per denunciar la justícia espanyola, i com havia fet en d'altres municipis, l'ANC va demanar de penjar una pancarta on es llegia «#Fake Justice», a la façana de l'Ajuntament.

El convergent, Carles Pellicer, no va permetre la col·locació de la pancarta, motiu pel qual els independentistes exigiran explicacions aquest dilluns; especialment pel que fa a «com pensa actuar davant el judici polític que s'iniciarà els propers dies».

Concentració suport presos polítics Reus
Centenars de persones es van concentrar a la plaça Mercadal de Reus per donar suport als presos polítics | Jordi Olària

Milers de persones es concentren en suport als presos polítics

Coincidint amb el trasllat dels presos polítics a Madrid, milers de persones d'arreu de les comarques tarragonines es van concentrar a Tarragona, Reus, Valls i Montblanc, denunciant la justícia espanyola i exigint l'alliberament líders independentistes.

L'ANC marcava així l'inici d'unes setmanes intenses que vindran carregades de manifestacions i concentracions de suport i denúncia, en un marc estatal calent, amb la dreta exigint l'aplicació del 155 a Catalunya i Pedro Sanchez trencant les negociacions amb els independentistes.


Comentaris