GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El PSC de Reus manté la predisposició de formar part del pròxim govern

Andreu Martín apunta que hi ha un ampli ventall de possibilitats d'entesa
Andreu Martín valora els resultats electorals acompanyat de membres de la llista electoral | Jordi Olària Gras

 

El PSC de Reus ha passat de quatre a sis regidors després dels resultats electorals d'aquest diumenge. El resultat és positiu per al partit, i Andreu Martín, cap de llista, ha començat la seva valoració agraint a la militància la feina feta i als votants els resultats obtinguts. «Estem molt satisfets, hem pujat i som el tercer grup municipal», ha sentenciat.

 

 

De cara als pròxims dies, i al futur govern local, Martín considera que «s'obren unes perspectives d'aconseguir un govern fort a la ciutat, n'hi ha més d'una, però la iniciativa la té qui ha guanyat les eleccions». Deixa així la responsabilitat d'iniciar les converses en Carles Pellicer. Ha deixat clar, però, que el PSC segueix disposat a formar part d'un govern municipal.

 

«Tenim ganes de ser al govern, crec que el suport de la ciutadania ho avala; la realitat és diferent de la que hi havia i s'ha de gestionar amb intel·ligència», apunta. Es refereix al canvi en la correlació de forces, sobretot, d'ERC i PSC. Martín ha felicitat Carles Pellicer per la victòria, però també Noemí Llauradó i ERC per haver passat de dos a sis regidors.

 

Andreu Martín ha arribat a la seu del PSC amb el primer escrutini | Jordi Olària Gras

 

Un ampli ventall de possibilitats

Qualifica de possible una entesa entre Junts per Reus, ERC i el PSC, «és una opció, supera de molt els catorze regidors i és molt representatiu del que s'ha vist com una voluntat majoritària de la ciutadania». No és l'únic escenari que dibuixaria un govern majoritari, apunta. «Les esquerres sumen, és una realitat, i crec que qui pot tenir la iniciativa hauria de reflexionar; malgrat tenir set regidors, que hi hauria d'haver molta representació de l'esquerra».

 

Martín tampoc descarta una possible suma de PSC, ERC i Ara Reus, que deixaria aquest hipotètic govern en la majoria absoluta justa. No vol avançar-se als esdeveniments, i resta a l'espera que siguin les primeres forces que prenguin la iniciativa.

 

Muntanya russa d'emocions a la seu del PSC

A la plaça del Castell, seu del PSC, aquesta nit s'hi ha viscut una muntanya russa d'emocions. Els primers resultats els situaven com la primera força de la ciutat i l'alegria, si bé continguda, s'ha fet evident. L'avenç del recompte els ha situat en segona posició amb un regidor menys que Junts per Reus, canvi que ha fet minvar els ànims dels socialistes reusencs.

 

Finalment, amb els sis regidors confirmats però en tercera posició, a la seu del PSC s'han celebrat amb alegria els resultats. Una alegria que en algunes de les persones que formaran part del pròxim grup municipal socialista s'ha traduït en emoció evident. D'altres, per contra, s'han quedat amb un regust agredolç després de veure com havia començat la nit. L'increment de vots i regidors del PSC es llegeix, en part, com la recuperació de la formació després dels resultats d'ara fa quatre anys.