Ajornat el Bestial com a mesura de contingència del coronavirus

El saló de les mascotes s'havia de celebrar aquest cap de setmana

ACTUALITZACIÓ - 11/03/2020 a les 13.33 hores

 

El Saló de la Mascota Bestial ha quedat ajornat. Tot just l'endemà de presentar-se l'edició d'enguany, i com a mesura del pla de contingència del coronavirus, l'organització ha informat que no se celebrarà l'esdeveniment segons estava previst, aquest mateix cap de setmana. La decisió s'ha pres seguint les indicacions del Govern de la Generalitat, que ha ordenat suspendre totes les activitats que apleguin més d'un miler de persones. S'informa, això sí, que s'anunciaran noves dates els pròxims dies.

 

Aquest dimarts, durant la presentació de Bestial, la regidora d’Economia i Coneixement de l’Ajuntament de Reus, Teresa Pallarès, ja havia advertit que s'estava molt pendent de les decisions que es poguessin prendre en aquest sentit per part de les instàncies superiors. Recordava, de fet, que ja s’han ajornat dos congressos sanitaris previstos a les instal·lacions de firaReus.

 

NOTÍCIA - 10/03/2020 a les 12.30 hores

 

Enguany la fira comptarà amb un concurs de mascotes on es posaran a prova gossos i amos amb cinc proves diferents | Adrià Morte

 

Aquest pròxim 14 i 15 de març torna a Reus la fira Bestial, el saló de la mascota, un esdeveniment on els animals són els protagonistes. Aquesta és l'única fira d’aquestes característiques al territori i s’ha convertit en els darrers anys en un referent del sector i en una cita obligada pels amants dels animals. Enguany, el certamen, que tindrà lloc a firaReus, tornarà a comptar amb l’Exposició Internacional Canina amb més de 600 gossos. En canvi, la felina s’ha ajornat perquè la majoria dels jutges són de França i Itàlia, països que estan en alerta pel coronavirus.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Bestial aplegarà durant tot el cap de setmana activitats, tallers, desfilades, exhibicions i espais per assegurances i protectores. El director de firaReus, Eduard Vicente, ha destacat que es tracta «d’una fira familiar consolidada al calendari» i que enguany «pujarà el nombre d’expositors i el recinte firal estarà ocupat al 100%». En aquest sentit, ha indicat que en els darrers anys ha crescut la despesa en el món de la mascota.

 

Per una altra banda, Vicente ha assenyalat que la voluntat dels organitzadors és promoure la tinença responsable d’animals i la conscienciació. Seguint la mateixa línia, el vicepresident de la Cambra de Comerç de Reus, Jaume Batista, ha manifestat que cal fomentar l’adopció dels animals i els comportaments cívics i que per exemple s’organitzarà una desfilada de gossos per adoptar.

 

La fira Bestial promourà la tinença responsable d'animals i les adopcions | Adrià Morte

 

Un dels actes destacats d’enguany també serà el concurs de mascotes. L’esdeveniment constarà de dues categories: una gimcana infantil per a nens de 6 a 15 anys i una d’adults a partir de 16 anys. La gimcana constarà de cinc proves diferents on es posarà a prova les habilitats del gos i el seu amo. Les inscripcions son gratuïtes i es poden mitjançant la pàgina web. En el següent vídeo-demostració es poden veure les proves del concurs:

 

 

La fira esdevé un atractiu turístic per la ciutat i estarà oberta des de les 10.00 hores del matí fins a les 20.00 hores del vespre. A més, també hi poden accedir les mascotes sempre que compleixin les normes establertes. Les entrades tenen un preu de 5 euros i de 4 euros amb el Carnet Jove i es poden adquirir a la web de firaReus. Els menors de set anys tenen l’accés gratuït.

 

Un quilo de menjar per animals per cada foto

Enguany, es tornarà a organitzar la iniciativa solidària promoguda per l’empresa Arion que es basa en la donació d’un quilo de menjar a les associacions animalistes. A l’entrada de firaReus s’ha habilitat un ‘photocall’ i per cada persona que es faci una fotografia en aquest espai i la pengi a les xarxes socials amb el hashtag #BestialArionSolidaris, ARION donarà un sac de menjar a les associacions. L’any passat es van donar 720 quilos i en aquesta edició es vol superar la xifra.

 

El responsable de màrqueting d’Arion, Enric Menea, empresa amb seu a Reus, ha explicat que cada cap de setmana tenen alguna mena d’esdeveniment arreu del país però que Bestial «està remarcat en el nostre calendari». «És una fira que s’ha convertit en una referència i la fem a casa nostra, on tenim la fàbrica ia les oficines», ha indicat Menea.

 

Es farà una desfilada de gossos per adoptar | Laia Solanellas

 

Pendents del coronavirus

La regidora d’Economia i Coneixement de l’Ajuntament de Reus, Teresa Pallarès, ha explicat que el consistori està molt pendent de les decisions que es prenguin en l'àmbit sanitari amb relació al coronavirus i que s’actuarà en conseqüència. En aquest sentit, ha indicat que «no quedem exclosos» i que ja s’han postposat dos congressos sobre Salut. Més enllà d’això, ha assenyalat que «per tota la gent que té mascotes la fira Bestial és tot un referent» i que ja s’ha vist aquest darrer cap de setmana amb la passejada de gossos que es va fer pels carrers de Reus.

 

"🌳 A concurs públic l'última fase de la Boca de la Mina, el Jardí Agrari" "🔴 Important canvi en la situació del nou contracte de la brossa de Reus"