ÚLTIMA HORA

Sánchez avisa que el confinament es podria allargar encara més

Aparcament per a cotxets vigilat i gratuït: la solució a un problema per Festa Major a Reus

Ubicat a la plaça del Baluard, el servei és gratuït | L'objectiu és que les famílies puguin deixar els cotxets per anar a participar de la Festa Major

Espai per a cotxets del festival Minipop. | MqB

 

Els cotxets per a canalla són un element que pot complicar la mobilitat pròpia i aliena en situacions d'aglomeració. Per quart any consecutiu, l'Ajuntament de Reus habilitarà, els dies principals de Festa Major de Sant Pere, un aparcament per a cotxets a la plaça del Baluard. Serà dijous, divendres i dissabte, dia 27, 28 i 29 de juny. El servei és gratuït i vol servir per facilitar l'accés a la plaça del Mercadal a les famílies amb nens petits.

 

 

El dia 27 de juny serà el primer d'aquest servei, que s'oferirà amb motiu de la sortida del Seguici Festiu petit de la ciutat. Entre les cinc de la tarda i dos quarts d'onze de la nit, les famílies que ho vulguin podran deixar-hi el seu cotxet de manera gratuïta. L'espai, vigilat, està pensant perquè sigui un espai pròxim al Mercadal perquè el cotxet sigui accessible en cas de necessitar-ho, recorden des de l'Ajuntament de Reus.

 

Plaça del Baluard, on s'ubicarà l'aparcament per a cotxets | Google Maps

 

L'any 2015, quan es va posar en marxa, es va escollir la plaça del Baluard per ubicar-hi aquest aparcament. L'objectiu principal és que les famílies puguin deixar el cotxet per evitar portar-lo a espais molt concorreguts i poder-se moure, així, amb més facilitat. Des de l'Ajuntament es vol que la canalla pugui participar de la festa, però d'una manera còmoda per a tothom. De fet, la dificultat per moure's amb un cotxet per la plaça del Mercadal, per exemple, també suposa problemes de mobilitat i comoditat per al públic en general i per als que participen del Seguici Festiu.

 

 

De la mateixa manera que el dijous, dia 27, el divendres 28 de juny i el dissabte 29, dia de Sant Pere, el pàrquing estarà operatiu. En aquests dos dies l'horari del servei s'allarga mitja hora i es posarà en marxa una hora més tard. Estarà operatiu de sis de la tarda a dotze de la nit, adequat a l'horari tant de Completes com de la Processó, principals actes festius de cadascun dels dies.

Més notícies de la categoria Reus