EN DIRECTE

⚠️🌧 Talls de carreteres, inundacions i estralls arreu en l’últim dia del Glòria

La programació dels teatres de Reus més inclusiva amb Apropa Cultura

S'engloba dins del programa Apropa Cultura, una iniciativa de lleure cultural inclusiu amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat
La programació de tardor del teatre Fortuny i Bartrina de Reus serà més accessible per a les persones amb necessitats especials | Cedida
 

 

Diferents representants de les entitats socials de Reus han assistit aquest dijous, 11 de juliol, al teatre Bartrina a la presentació de les activitats del programa Apropa Cultura de la tardor 2019 que ofereixen els teatres Bartrina i Fortuny de Reus. 'Adéu Peter Pan', al Bartrina es farà amb interpretació en Llengua de Signes Catalana accessible per a persones sordes,  gràcies a una col·laboració amb la Federació de persones Sordes de Catalunya (FESOCA). 

 

L'any 2012, l'Ajuntament de Reus es va sumar al programa Apropa Cultura a través de les regidories de Benestar Social i de Cultura. Des de llavors, l'objectiu dels dos teatres de la ciutat que en formen part, el Bartrina i el Fortuny, és mantenir el compromís amb aquest programa inclusiu d'àmbit nacional, per tal de seguir facilitant l'accés a la seva programació a les persones amb necessitats especials. 

 

Un 2% de les localitats es reservaran a persones amb necessitats especials

Des del 31 d'octubre de 2012 fins al 30 de juny de 2019, un total de 2.725 persones han pogut accedir a la cultura a través de les entitats socials i han pogut gaudir de descomptes en la programació teatral. En concret, 1.541 persones han estat espectadors al Teatre Bartrina i 1.184 al Teatre Fortuny. També hi ha hagut un augment progressiu de la participació de les companyies a l'hora d'oferir un nombre del seu aforament per aquestes persones. Amb aquest programa, els dos teatres reusencs es comprometen a oferir un mínim d'un 2% de les localitats de bona ubicació i fàcil accés de la seva programació a grups sense recursos i amb dificultats d'integració social al preu de tres euros.

 

En el cas en què el promotor de l'espectacle no siguin els mateixos teatres s'informarà del programa Apropa Cultura al promotor i se'l convidarà a participar-hi i a facilitats aquestes localitats a tres euros també. D'altra banda, els teatres poden oferir més localitats a grups socials i de la salut que, tot i no estar en risc d'exclusió social, la cultura pot aportar beneficis considerables al benestar dels seus membres. Per aquests grups es podran reservar localitats a preu reduït, amb un descompte, com a mínim del 50%. 

 

Facilitats a les persones amb mobilitat reduïda

Els dos teatres també estan adherits a la targeta de la discapacitat pel que fa a la venda d'entrades al públic individual, reconeixent el dret a descomptes per titulars de la targeta i pel seu acompanyant quan s'acredita la seva necessitat. També es facilita l'accés als usuaris de cadires de rodes. A més, com a novetat d'aquest any, el teatre Bartrina informa de les places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda més properes. Pel que fa als espectacles educatius programats al Bartrina en horari escolar, també ofereixen places Apropa.