El projecte d’obres de reforma del carrer de Miami de Reus es reactiva de nou

El contracte públic sortirà novament a licitació en les properes setmanes | El passat mes de gener el concurs es va declarar desert després de no rebre ofertes de cap empresa
La primera fase té previst remodelar la cantonada del carrer de Miami i el passeig de Misericòrdia | Jordi Olària Gras

 

El carrer de Miami de Reus compta amb un projecte d’obres de reforma que, a hores d’ara, està sobre la taula i pendent d’executar. El passat 28 de desembre de 2018 es va declarar desert el contracte públic que hi havia després que cap empresa es mostrés interessada pel projecte. Ara, s’ha aprovat un nou contracte públic que sortirà a licitació en les properes setmanes i que té com a objectiu tirar endavant aquestes obres d’actuació.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Cal recordar, que després de declarar-se desert l’Ajuntament de Reus va obrir un ‘procediment obert simplificat sumari’, un mecanisme que permet la contractació pública escurçant els terminis burocràtics. Segons el mateix decret, la decisió es va prendre «atesa la necessitat d’executar les obres el més aviat possible» encara que novament cap empresa constructora es va oferir a executar el projecte. Malgrat això, cap empresa es va presentar per aspirar al contracte públic.

Plànol de les zones on està previst actuar | Ajuntament de Reus

 

El projecte del carrer de Miami

El projecte d’urbanització de zona verda del carrer de Miami de Reus consta de dues fases que tenen un temps estimat de durada de quatre mesos. La primera actuació està focalitzada en la cantonada del passeig de Misericòrdia mentre que l’altra una mica més avall. Les obres han de servir per acabar instal·lant el parc infantil que va quedar aprovat a través dels pressupostos participatius del 2018, una proposta impulsada per l’Associació de Veïns del barri Monestirs. 

La primera actuació, amb un pressupost de 34.977,32 euros, suposa arranjar una part de la zona que actualment inclou equipaments per a l’exercici físic. En concret, 467 metres quadrats on s’actuarà sobre la calçada de trànsit rodat, una zona pavimentada lliure de circulació i la zona verda. 

La segona fase, més propera a les cases unifamiliars del carrer, suposa una actuació en 206 metres quadrats. Amb 20.188,91 euros de pressupost i també dos mesos de durada, les obres que s’hi han de fer són similars a les de la primera fase. 

Els veïns del barri Monestirs demanen millores al carrer Monestir de Poblet | Adrià Morte

Dues actuacions urbanístiques més al barri Monestirs

El barri Monestirs està pendent de dues actuacions urbanístiques més que podrien afectar la barri. En primer lloc, la instal·lació d’un conegut establiment de supermercats a l’antiga Sedera. El president de l’associació de veïns, Alfons Berbel, especifica que l’empresa «encara no ha presentat la documentació» i fins que no faci aquest pas l’entitat veïnal no es posicionarà respecte el trasllat a la Sedera.

Per una altra banda, el líder veïnal ha explicat que reclamaran la millora del carrer Monestir de Poblet. Segons explica Berbel, actualment el carrer «no reuneix les condicions idònies per a què la gent camini per la vorera» per això demanen que s’eixampli cada vorera un metre i es tregui una línia d’aparcament. A més, indica que hi ha punts en que la gent que camina amb un cotxet o passeja en cadira de rodes no pot passar. Ara per ara, ja s’han mantingut contactes amb l’Ajuntament per la millora d’aquesta zona.

"🎵MÚSICA: Els reusencs Plombiers, penúltima cita del Biblioteca Chill Out" "🗳 VOTA: El Cementiri de Reus vol ser el millor de l'Estat. Participeu votant!"