GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Generalitat aprova el trasllat de les parades de bus interurbà de la plaça de les Oques a Reus

Les parades de la plaça de les Oques es desplaçaran a la zona blava Riudoms, davant de la Biblioteca Xavier Amorós
La parada se situarà al pàrquing de zona blava Riudoms davant la biblioteca Xavier Amorós | Laia Riba

 

La Generalitat de Catalunya ha aprovat el projecte del trasllat de les parades d'autobús que realitzen línies interurbanes, i que estan situades a la plaça del Nen de les Oques de Reus. Des de l'Ajuntament de Reus es va proposar moure aquestes parades d'autobús a la zona blava Riudoms, davant la Biblioteca Xavier Amorós. Finalment, el Departament de Territori ha aprovat, inicialment, el projecte urbanístic.

 

La Generalitat aprova el trasllat de les parades

Fa un mes, el 28 de febrer, el consistori reusenc va presentar el projecte de trasllat de les parades d'autobús. Aquest projecte suposa la pèrdua del 40% de les places d'estacionament de la zona blava Riudoms. Segons informa el Diari Més, la Generalitat de Catalunya està treballant conjuntament amb l'Ajuntament per portar a cap el projecte, encara que és tasca del consistori ocupar-se del projecte.

 

Els autobusos de línies interurbanes ja no pararan a la plaça del Nen de les Oques | Laia Riba

 

Els conductors assagen l'entrada al nou emplaçament

Actualment, ja s'estan realitzant assajos per practicar l'entrada dels vehicles de transport públic a la nova ubicació. Diversos conductors de les línies interurbanes ja es troben fent proves per acostumar-se al nou emplaçament. Amb això, també es pretén esbrinar la senyalització viària que es necessita en relació al projecte de trasllat de les parades.

 

Tal com va informar la regidoria d'Urbanisme de Reus fa un mes, aquest projecte es desenvoluparà, en un primer moment a l'estiu, concretament al juliol. El projecte de trasllat de les parades es va redactar amb l'objectiu de descongestionar la plaça del Nen de les Oques. La majoria de busos interurbans paren en aquesta plaça, juntament amb les línies urbanes de Reus. Aquest fer provoca que hi hagi molt de trànsit a la plaça formant llargues cues de vehicles.

 

S'instal·larà una marquesina pels usuaris de les línies | Laia Riba

 

Pèrdua del 40% dels aparcaments

L'arribada dels autobusos al pàrquing de zona blava farà perdre un 40% de les places d'estacionament, no obstant això els aparcaments de les caravanes es mantindran. Des de l'Ajuntament proposaven com a alternativa les dues noves zones d'aparcament que habilitaran a l'avinguda de Països Catalans i al carrer de Sor Maria Estivill, a pocs metres.