S'aproven definitivament els projectes per millorar i recuperar el passeig de la Boca de la Mina de Reus

L'Ajuntament publica l'edicte d'aprovació dels projectes del Passeig Boca de la Mina, Parc de les Olors i Jardí Agrari del Camp
Imatge virtual del projecte del passeig de la Boca de la Mina | TarragonaDigital.com

 

Important pas endavant per recuperar i millorar el passeig de la Boca de la Mina. L’Ajuntament de Reus ha publicat aquest dijous, 9 de maig, al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’edicte de l’aprovació definitiva dels projectes executius de l’operació de millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina de Reus.

L’edicte inclou tres projectes, intervenint en el passeig de la Boca de la Mina, el Parc de les Olors i el Jardí Agrari del Camp. Els tres projectes es van aprovar definitivament el 29 d’abril per decret de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, després que acabés el termini d’exposició pública del projecte. A més, durant el passat mes de febrer el projecte va estar exposat davant els ciutadans de Reus al vestíbul de l'edifici de l'antic hospital. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L'Ajuntament pretén acabar les obres a mitjans del 2020

Segons apuntava el consistori reusenc a finals del 2018, el projecte compta amb un pressupost de 3,6 MEUR, i està cofinançat per la Unió Europea a través dels fons FEDER. L'Ajuntament de Reus hi destinarà 2,1 MEUR, i es preveu que s'adjudiquin en breus les obres, a mitjans d'aquest 2019, i que a mitjans del 2020 estiguessin acabades. Pel que fa al mateix passeig de la Boca de la Mina, el projecte inclou una actuació urbanística troncal de condicionament del passeig que mantindrà el caràcter natural de l’espai, millorant-ne les condicions de drenatge i il·luminació, permetent recuperar elements de valor històric.

El Jardí Agrari del Camp, espai per retrobar-se amb l'agricultura de proximitat

Respecte el Jardí Agrari del Camp, es tracta d’un nou espai públic de gairebé 8.000 metres quadrats que estarà estructurat com una parcel·la agrícola amb voluntat educativa i de lleure. Hi haurà un jardí d'arbres fruiters i un jardí dels horts amb l’objectiu que els ciutadans de Reus recuperin la relació amb la seva agricultura més propera.

Imatge virtual del projecte del Jardí Agrari del Camp | TarragonaDigital.com

 

El Parc de les Olors, una experiència sensorial d'olors i colors

Finalment, el Parc de les Olors serà una nova zona verda de descans i lleure, de 10.700 metres quadrats. El parc serà un nexe entre el passeig de la Boca de la Mina i el Barranc del Molí. El sistema de recorreguts permetrà gaudir d’una experiència sensorial al voltant d’un conjunt de plantacions d’espècies aromàtiques agrupades per colors, per la seva gamma cromàtica.

Imatge virtual del projecte del Parc de les Olors | TarragonaDigital.com

 

"ATENCIÓ: S'obre el període de preinscripció a les escoles bressol municipals de Reus!" "ATENCIÓ: Apareixen uns 20 cotxes amb rodes punxades a Reus"